Susisiekimo ministerija primena, kad nuo šiandien, kovo 10 d., atvykstant ar grįžtant į Lietuvą bet kokios rūšies transportu tarptautinio susisiekimo maršrutais, būtina turėti ne seniau kaip prieš 3 paras iki atvykimo atliktą tyrimą COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą.

Atvykstant į Lietuvą tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, tyrimas dėl COVID-19 turi būti atliktas ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo. Serologinių antikūnų tyrimų atsakymas nepripažįstamas. Gautą tyrimo dokumentą, taip pat QR kodą, gautą užpildžius Nacionalinio visuomenės sveikatos centro anketą, prieš kelionę reikia pateikti vežėjui. Tai privaloma visiems keleiviams nuo 16 metų.

Vežėjai, kelionių organizatoriai ir turizmo paslaugų teikėjai, organizuojantys ir vykdantys tarptautinį keleivių ar turistų vežimą reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais, privalo užtikrinti, kad į transporto priemones nepatektų keleiviai, neturintys COVID-19 tyrimo ir gauto neigiamo tyrimo atsakymo.

Stebint, kaip laikomasi šių reikalavimų, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu nuo pirmadienio vykdoma atrankinė tokiais reisais atvykstančių keleivių patikra.

Keliaujantys savo transporto priemone privalo turėti ne seniau nei prieš 72 val. iki atvykimo į Lietuvą atlikto COVID-19 tyrimo neigiamą rezultatą patvirtinantį dokumentą arba per 24 val. nuo atvykimo turi registruotis ir atlikti tyrimą Lietuvoje.

Išimtis dėl COVID-19 tyrimo daroma tik ekipažų ir įgulų nariams, tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims, asmenims iki 16 metų, taip pat nuo COVID-19 paskiepytiems ar šia liga persirgusiems žmonėms.

 44,883 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes