Populiariausi vardai po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo - Lukas ir Gabrielė. Asociatyvi nuotr.

Nuo istorinės visai Lietuvai datos – Kovo 11-osios – praėjo daugiau kaip trys dešimtmečiai, valstybė nuėjo įspūdingą pažangos kelią, o pasiektais rezultatais šiandien galime didžiuotis visi. Šis virsmas modernia ir šiuolaikiška valstybe atsispindi ir pagrindiniuose Registrų centro tvarkomuose šalies registruose, kuriuose kaupiama ir saugoma svarbiausia informacija apie Lietuvos gyventojus ir verslus.

Gyventojų registro duomenimis, per 31-erius atkurtos nepriklausomos Lietuvos metus įregistruota daugiau kaip 1,2 mln. vaikų gimimų. Populiariausi gimusių mergaičių vardai – Gabrielė, Viktorija, Gabija, Ieva ir Greta, suteikti daugiau kaip 10 tūkst. per šį laikotarpį gimusių mergaičių.

Tuo tarpu berniukai dažniausiai buvo pakrikštijami Luko vardu – iš viso net 18 tūkst. kartų. Ne ką mažiau populiarūs šiuolaikinės Lietuvos berniukų vardai yra Mantas, Tomas, Matas ir Dovydas.

Na, o 1990 m. kovo 11-ąją, kai Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą, šalyje buvo įregistruota per 100 gimimų. Tą dieną gimusioms mergaitėms dažniausiai suteikti Kristinos, Eglės ir Rūtos vardai, berniukai – Tomais, Artūrais ir Rokais.

Apskritai, šią valstybei istorinę dieną gimusių asmenų yra net 7 675: apie 4 tūkst. moterų ir beveik 3,7 tūkst. vyrų.

Pagal Registrų centro informaciją

 17,151 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes