Eimantas Brezgys mano, kad sėkmė jo komandai atsuko nugarą. ReAl moments nuotr.

Praėjusį šeštadienį rungtynėmis savo aikštėje Kretingos „Minijos“ futbolo klubas pradėjo naująjį LFF 1 lygos sezoną. Pirmoji dvikova „kretigiškiams“ susiklostė nesėkmingai ir po jau per teisėjo pridėtą laiką praleisto įvarčio rezultatu 1:2 buvo nusileista Kazlų Rūdos „Šilo“ ekipai.

Turėjo ryškią žaidybinę persvara
Nuo pat rungtynių rungtynių pradžios gan ryškią žaidybinę persvarą turėjo mūsų miesto futbolo komanda. Pirmasis rungtynių įvartis įkrito 3-ą minutę, kai baudos aikštelėje varžovai neleistinai sustabdė „minijiečių“ legionierių iš Italijos Hamedą Sako ir 11-os metrų baudinį tiksliai realizavo Neilas Urba. Vos už kelių akimirkų „Minija“ turėjo puikią progą rezultatą padvigubinti, kai Hamedas Sako iššoko prieš Kazlų Rūdos ekipos vartininką. Deja, uždelsė atlikti smūgį.

Iššvaistė progas ir buvo nubausti
Antrajį kėlinį, kaip ir pirmąjį, vėl aktyviau pradėjo mūsų miesto futbolininkai, o varžovai savųjų šansų laukė standartinėse situacijose. 55-ą rungtynių minutę viena iš jų pasibaigė „Šilo“ įvarčiu. Po pakelto kampinio ir sumaišties baudos aikštelėje, kamuolys patogiai nukrito varžovų vidurio gynėjui Dariui Isodai, kuris jį iš kelių metrų pasiuntė į vartus ir atstatė lygų rezultatą.
Po netikėtai praleisto įvarčio „Minija“ nesutriko ir per likusį pusvalandį susikūrė tris puikias progas pasižymėti. Per pirmus du tikslumo, užbaigiant atakas, pritrūko „minijiečių“ vidurio saugui Valdui Jašmontui. Trečiajame auksinę progą praleido po keitimo aikštėje pasirodęs puolėjas Dominykas Jakočiūnas, sugebėjęs suklaidinti net kelis „Šilo“ ekipos gynėjus ir vartininką, tačiau nepataikė į vartus.
Kai atrodė, kad rungtynės pasibaigs lygiosiomis, tiksint teisėjo pridėtam tikra nelaimė ištiko „Minijos“ vidurio gynėją Solibeką Karimovą – neapdairiai prarado kamuolį prie savųjų vartų. Tuo netruko pasinaudoti patyręs „Šilo“ puolėjas Ričardas Beniušis, išplėšdamas savo komandai pergalę rezultatu 2:1. Per likusias pridėto laiko minutes „minijiečiams“ rezultato pakeisti nebepavyko.

Per daug jaudinosi?
Nusivylimo neslėpė vyriausiasis „Minijos” treneris Gvidas Juška: „Tikrai susijūrėme užtektinai progų, kad laimėtume rungtynes, tačiau nesugebėjome jų išnaudoti ir buvome rungtynių gale nubausti. Lieka išanalizuoti klaidas ir treniruočių metu stengtis jas taisyti. Komanda jauna ir tikrai turinti potencialo. Prašau visų kretingiškių palaikyti savo miesto ekipą.”
„Minijiečių“ vartininkas Eimantas Brezgys mano, kad komandai tiesiog pritrūko tiesiog sėkmės ir pergalės ateis artimiausiu metu.
„Manau, mums pritrūko tiesiog sėkmės ir pirmosiose sezono rungtynėse kai kuriuos žaidėjus kaustė jaudulys, – savo nuomonę išsakė “Minijos” vartininkas Eimantas Brezgys. – Tačiaus viskas, manau, bus gerai ir kitose rungtynėse išnaudosime savo progas ir pasieksime pergalę.“
Minijos sudėtis: Eimantas Brezgys, Ainis Vilavičius (kapitonas), Deividas Šiuša, Ričardas Šveikauskas, Solibekas Karimovas, Simonas Juška, Germanas Vaniuchinas, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Hamedas Sako, Shogo Osawa. Po keitimo: Gustas Gumbaravičius, Laurynas Bauža, Dominykas Jakočiūnas.
Šį savaitgalį „Minija“ nerungtyniaus, o kitos rungtynės lauks balandžio 3 d. 15 val. Vilniuje prieš vietos „BFA“ ekipą.
Dėl vyriausybės nurodymų rungtynės vyks be žiūrovų. Tiesioginę rungtynių transliaciją bus galima stebėti „BFA“ paskyroje.

 2,982 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes