Geležinkelio pervaža. Kretingos rajono savivaldybės nuotr.
Nesaugus geležinkelio pervažos ruožas ties sodininkų bendrija “Akmena” bus įtrauktas į stočių ir tarpstočių aptvėrimo programą. Tokį pažadą Savivaldybei davė AB “Lietuvos geležinkeliai”. 
Kretingos rajono savivaldybės Eismo saugumo komisija, reaguodama į gyventojų prašymą, kreipėsi į AB „Lietuvos geležinkeliai“ dėl geležinkelio pervažos ruožo Kretinga–Darbėnai, ties „Akmenos“ sodininkų bendrija, papildomų priemonių įgyvendinimo ir saugumo užtikrinimo.

Šis geležinkelio ruožas yra pavojingas, kadangi gyventojai, nepaisydami eismo įspėjamojo ženklo, kerta geležinkelio bėgius neleistinoje vietoje, rizikuodami savo saugumu.

Pasak AB „Lietuvos geležinkeliai“, 2018–2019 metais buvo įvertintos visos Lietuvos viešosios infrastruktūros galimai neteisėtos gyventojų perėjos, kurios buvo paženklintos įspėjamaisiais ženklais, tačiau šios priemonės ne visada yra efektyvios.

Kaip informuoja AB „Lietuvos geležinkeliai“, atsižvelgiant į Kretingos rajono savivaldybės Eismo saugumo komisijos raštą dėl papildomų priemonių įgyvendinimo ir saugumo užtikrinimo minėtame geležinkelio pervažos ruože, numatė šią teritoriją įtraukti į planuojamų 2021–2023 metų stočių ir tarpstočių aptvėrimo programos vykdymą.

 24,643 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes