Janssen vakcina. AP nuotr.

Farmacijos kompanijai „Janssen Pharmaceutica NV“ informavus, kad siūlo pradėti platinti ir naudoti jos vakciną nuo koronaviruso (COVID-19), 4800 šios vakcinos dozių, esančių Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje (ESSC), šiandien bus paskirstyta vakcinacijos centrams.

Kretingos rajono savivaldybei pažadėta 50 šios vakcinos dozių, kaip “Švyturiui” sakė Savivaldybės gydytoja Zita Abelkienė. Kol kas jos dar laukiama.

“Kai gausime, ji bus skirta asmenims, kuriuos skiepys pagal priklausantį prioritetą”, – sakė Z. Abelkienė.

Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad tik viena doze skiepijamos „Janssen“ vakcinos bus skirtos vakcinuoti senjorus, lėtinėmis ligomis sergančius ligoninėse gydomus pacientus, taip pat asmenis, vykstančius dirbti į Lietuvos diplomatines ir konsulines įstaigas užsienio valstybėse.

„Janssen“ yra ketvirtoji vakcina nuo COVID-19, užregistruota naudojimui Europos Sąjungoje. Pirmoji šios vakcinos siunta (4800 dozių) Lietuvą pasiekė balandžio 13 d. Tačiau gamintojas paprašė laikinai pristabdyti vakcinos realizavimą, kol bus ištirti reti šalutinių poveikių atvejai Jungtinėse Valstijose.

Pradėjus naudoti „Janssen“ vakciną, Lietuvos gyventojai jau gali rinktis iš keturių vakcinų nuo COVID-19. Jeigu gyventojui siūlomu laiku vakcinacijos centre nėra jo pageidaujamos vakcinos, jis bus informuotas, kai ji bus pristatyta.

Visos keturios Lietuvoje naudojamos vakcinos nuo koronaviruso yra perėjusios visus būtinus klinikinių tyrimų etapus, įvertintos ir patvirtintos Europos vaistų agentūros.

Informacija apie vakcinas yra skelbiama tinklalapyje Koronastop.lt.

Dažniausiai užduodamus klausimus apie „Janssen“ vakciną rasite ČIA.

Preparato charakteristikų santraukos, pakuotės lapeliai ir kita informacija apie vakcinas yra skelbiama Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos interneto svetainėje.

 63,808 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes