Shogo Osawa išsiskyrė aktyviu žaidimu. ReAl moments nuotr.

LFF 1-oje lygoje rungtyniaujanti Kretingos „Minijos“ komanda savo aikštėje – natūralios vejos stadione, palaikomi 150 žiūrovų, rezultatu 1:1 sužaidė prieš Vilniaus „Riterių B“ ekipą.


Nerealizavo baudinio
Rungtynes aktyviau pradėjo Vilniaus „Riterių“ komanda, rungtyniaujanti Lietuvos aukščiausioje futbolo lygoje. Aikštės šeimininkai „Minijos“ futbolininkai, savo ruožtu atidavę teritorinę persvarą, laukė savųjų šansų greitose kontraatakose aikštės kraštais.
Pirmasis pavojingas momentas įpusėjus pirmajam kėliniui kilo prie „minijiečių“ vartų, kai vartų konstrukcijos stiprumą smūgiu iš baudos aikštelės prieigų patikrino „Riterių B“ saugas Angelis Lezama. Kėliniui artėjant į pabaigą nuostabią progą išsiveržti į priekį turėjo ir „kretingiškiai“. Baudos aikštelėje neleistinai buvo nugriautas „Minijos“ legionierius iš Japonijos Shogo Osawa. Prie 11 metrų žymos stojo saugas Neilas Urba, kurio smūgį atrėmė varžovų vartininkas.

Praleido paskutinę minutę
Padėtis antrajame kėlinyje nelabai kuo keitėsi nuo pirmųjų 45-ių rungtynių minučių. Teritorinę persvarą turėjo svečiai iš Vilniaus, o „Minija“ savo progų laukė greitose atakose. 68-ą rungtynių minutę po vienos iš jų ir krito pirmasis įvartis, kai po perdavimo iš kairiojo krašto į savo vartus kamuolį nukreipė „Riterių B“ gynėjas Povilas Kalimavičius.
84-ą rungtynių minutę „minijiečiai“ turėjo „auksinę“ progą įmušti antrąjį įvartį ir taip uždaryti rungtynes. Po Shogo Osawos perdavimo ir komandos kapitono Ainio Vilavičiaus smūgio galva kamuolys atsitrenkė į virpstą ir nuo jo atšoko, visiškai laisvam prie „Riterių B“ vartų stovinčiam puolėjui Dominykui Jakočiūnui, kuris sunkiai suprantamu būdu iš trijų metrų sugebėjo antrą kartą pataikyti į virpstą.
Tiksint teisėjo pridėtam laikui pasitvirtino auksinė futbolo taisyklė „Neįmuši tu, įmuša tau“. Po kombinacijos aikštės viduryje akimirkai vienas prieš „kretingiškių“ vartininką atsidūrė „vilniečių“ saugas Dovydas Virkšas ir išlygino rezultatą.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Ričardas Šveikauskas, Gustas Gumbaravičius, Solibek Karimov, Simonas Juška, Germanas Vaniuchinas, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Dominykas Jakočiūnas, Shogo Osawa, Boburbek Farhadov. Po keitimo: Lukas Jakumas, Dominykas Jakočiūnas, Mantas Elzbergas, Laurynas Bauža.

Laukia išvyka į sostinę
Šį savaitgalį „Minijos“ laukia išvyka į Vilnių, kurioje susitiks su Vilniaus „Žalgiriu B“. Praėjusiame sezone abiejuose tarpusavio susitikimuose pajėgesni buvo „vilniečiai“, kurių gretose įvarčiais išsiskyrė Meinardas Mikulėnas. Šis puolėjas, per 5 rungtynes įmušęs 9 įvarčius, ir šiame sezone yra tikra problema ir galvos skausmas varžovų gynėjams.
Rungtynių pradžia – sekmadienį 18 val. LFF stadione. Tiesiogiai rungtynes bus galima stebėti Vilniaus Žalgirio „Youtube“ ir :Facebook“ paskyrose.

 19,192 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes