„Minijos“ vyriausiojo trenerio Gvido Juškos nedžiugina auklėtinių žaidimas. ReAl moments nuotr.

LFF 1-oje lygoje rungtyniaujanti Kretingos „Minijos“ komanda vis dar neranda kelio į pergalę. Šį kartą 8-o turo rungtynėse savo aikštėje minimaliu rezultatu teko nusileisti Panevėžio „Panevėžio B“ ekipai.

Kėlinys be pavojingų momentų
Rungtynes Kretingos miesto stadione aktyviau pradėjo aikštės šeimininkai „minijiečiai“ . Per pirmasiąs 10 minučių prie varžovų jie kėlė net 4 kampnius, tačiau kažko pavojingesnio sukurti nesugebėjo.
Visą pirmą kėlinį žaidimas daugiausiai sukosi aikštės viduryje ir abiems komandoms sunkiai sekėsi kurti pavojingus momentus. Nieko stebėtino, kad šis vangus kėlinys baigėsi 0-0.

Vienintelė klaida nulėmė pralaimėjimą
Antrasis kėlinys nedaug kuo skyrėsi nuo pirmųjų 45 rungtynių minučių. Komandoms trūko tikslumo, kuriant atakas, ir žaidimas daugiausiai sukosi vidurio zonoje. 54-osios minutės momentas „Minijai“ kainavo labai brangiai. Po Lauryno Baužos pražangos baudos aikštelėje teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į „kretingiškių“ vartus. Prie kamuolio stojęs „Panevėžio B“ saugas Eimantas Dzinga išvedė savo komandą į priekį.
Praleidę įvartį „Minijos“ futbolininkai perėmė teritorinę persvarą į savo rankas, tačiau lemiamoje atakos stadijoje vis pritrūkdavo tikslumo ir teisingų sprendimų. Visą likusį antrojo kėlinio laiką mūsų miesto futbolo komandai nieko pavojingo prie varžovų vartų sukurti nebepavyko. Blankų ir „bedantį“ puolimą parodžiusi „Minija“ patyrė dar vieną nesėkmę ir kol kas, rungtyniaudama savo aikštėje, neiškovojo nė vienos pergalės.

Treneris neslepia apmaudo
Auklėtinių pasirodymu sužavėtas nebuvo ir „minijiečių“ strategas Gvidas Juška: „Nėra ko slėpti, esu nusivylęs tiek rezultatu, tiek ir parodytu žaidimu. Labiausiai apmaudu, kad ir varžovai nerodė gero žaidimo, bet vistiek sugebėjo mus nubausti už vienintelę klaidą. Esame žaidybinėje krizėje, bet nepasiduodame ir bandysime pakilti iš duobės“.
Šiuo metu Kretingos „ Minija“ per 8 sužaistas rungtynes yra iškovojusi 1 pergalę, vienerias rungtynes sužaidusi lygiosiomis ir 14-os komandų rikiuotėje užimą 11 vietą.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Gustas Gumbaravičius, Laurynas Bauža, Solibekas Karimovas, Dominykas Jakočiūnas, Simonas Juška, Neilas Urba, Valdas Jašmontas, Germanas Vaniuchinas, Boburbekas Farhadovas, Shogo Osawa. Po keitimo: Mantas Elzbergas, Aidas Pipiras, Vilius Kazlauskas.

Taurėje „Dainavos“ iššūkis
Jau šį šeštadienį „Minijos“ lauks dar vienas rimtas jėgų pasitikrinimas. Lietuvos futbolo federacijos burtai jau pirmajame etape „kretingiškiams“ lėmė A lygoje šį sezoną debiutavusios Alytaus „Dainavos“ įššūkį. Rungtynių startas 17 valandą Kretingos miesto stadione.

 16,493 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes