Palangiškis Seimo narys Mindaugas Skritulskas, atstovaujantis ir daliai Kretingos rinkėjų, ką tik socialiniuose tinkluose pasidalijo įrašo apie jo kartu su kolegomis registruotus du įstatymo projektus.
“Vieno esmė – visi mokesčiai už išgautą naftą liktų tų savivaldybių biudžetuose, kur ji išgaunama. Dabar liūto dalis 90 proc. mokama į bendrą valstybės biudžetą, o savivaldybėms lieka trupiniai – tik 10 proc. Priėmus šį įstatymą Palangos miesto ir Šilutės rajono biudžetai galėtų padidėti iki 0.5 mln. eurų, o Klaipėdos ir Kretingos rajonų biudžetai – net po daugiau nei  milijoną eurų. Tokiu būdu už šias papildomas lėšas savivaldybės galėtų pagerinti greta naftos gavybos gyvenančių žmonių infrastruktūrą, gyvenimo sąlygas.
Kitu įstatymu siekiama paskatinti ekologiškų elektromobilių įsigijimą. Juo būtų leidžiama įmonėms perkant elektromobilius PVM įskaičiuoti į PVM apskaitą. Pagal dabar galiojančius teisės aktus įsigijant elektromobilius PVM tampa dalimi sąnaudų, net ir PVM mokėtojams. Latvijoje ir Estijoje perkant automobilius PVM leidžiama atskaityti. Manau, pats laikas žengti šį žingsnį ir mums.”

 27,780 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes