Ketvirtadienį vakarop prie viaduko Šventusios link susidūrę ant šono apvirto sunkvežimis “Danija” ir lengvasis automobilis “Nissan”. Skaitytojo nuotr.

Ketvirtadienį Kretingos rajone įvyko net dvi avarijos. Dienos metu prie Palangos viaduko apvirto sunkvežimis ir lengvasis automobilis, o vakare Pryšmančių ir Geštautų kaimų ribose automobilis “VW Passat” atsitrenkė į medį. Nuo smūgio nukentėjo trys paauglės – visos gydomos ligoninėje.

Išsiliejo kuras, žmonės nenukentėjo
Pranešimas apie pirmąją avariją užfiksuotas 15.45 val. Parąžės kaime, kelyje link Šventosios, prie Palangos viaduko, susidūrė sunkvežimis „Danija” ir lengvasis automobilis „Nissan”. Smūgis buvo toks stiprus, kad abu apvirto ant šono.
Laimei, nė vienas žmogus nebuvo prispaustas ir nė vienas nenukentėjo. Tai „Švyturiui” patvirtino Palangos priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento viršininkas Vidmantas Jarulis.

Apvirtus transporto priemonėms į aplinką išsiliejo kuras. Skaitytojo nuotr.

Apvirtus sunkvežimiui buvo pažeistas kuro bakas. Iš Palangos atvykę du ugniagesių ekipažai atjungė sunkvežimio akumuliatorių ir surinko išsiliejusį kurą. Į įvykio vietą iškviestas specialus transportas aumobilį ir sunkvežimį pastatė ant kelio.

Teko kirpti automobilio duris
Kitas ketvirtadiednio įvykis buvo gerokai skaudesnis. Antroji avarija įvyko apie 22 valandą. Automobilį vairavo 21-erių metų blaivus jaunuolis, vėžinęs tris paaugles – keturiolikos, penkiolikos ir septyniolikos metų.
Pirminiais duomenimis, vairuotojas kelio vingyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo į pakelės griovį ir trenkėsi į medį. Vairuotojas su viena keleive sugebėjo iškart išsilaisvinti. Vienai mergaitei prireikė daugiau laiko ir pastangų, o trečiąją paauglę, sėdėjusią priekyje šalia vairuotojo, išlaisvinti iš automobilio pavyko tik atvykusiems ugniagesiams.

Į pagalbą iškviestas ir specialusis transportas. Skaitytojo nuotr.

Gelbėtojai 22.01 val. buvo sulaukę pranešimo, kad automobiliui atsitrenkus į medį iš jo išlipti negali dvi merginos, tačiau kol gelbėtojai atvyko, viena iš jų sugebėjo išsilaisvinti.
Ištraukti paskutinę keleivę ugniagesiams pavyko tik panaudojos hidraulinę įrangą, teko kirpti ir automobilio duris.

Gydomos Klaipėdos ligoninėje
Šoko ištiktos merginos ir jaunas vairuotojas nesugebėjo net sklandžiai kalbėti. „Visi buvo tokiame didžiule strese ir šoke, kad su jais buvo sunku susikalbėti”, – „Švyturiui” sakė Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Saulius Latakas.
Jaunuolį ir paaugles apžūrėjo medikai. Vairuotojui paskirtas ambulatorinis gydymas, o mergaitės išvežtos į ligoninę Klaipėdoje.
Gelbėjimo operacijai vadovavo Kretingos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Vidmantas Bagdonas.

Nelaimių daugiau nei pernai tuo pat metu
Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, per praėjusią savaitę, gegužės 28–birželio 3 d., visoje Lietuvoje užregistruoti 85 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo 3 eismo dalyviai – 2 lengvųjų automobilių vairuotojai ir 1 dviratininkas. Žuvusiųjų amžiaus vidurkis – 28 metai.

Po avarijos Pryšmančiuose trys paauglės išvežtos į ligoninę. Facebook „Kretingos reidai” nuotr.

Įvykiuose sužeisti 98 žmonės, iš jų – 21 nepilnametis (iš kurių 3 – paauglės Kretingos rajone), 4 vairuotojai, 2 pėstieji.
Tarp nukentėjusiųjų daugiausia – vairuotojai (39, tai yra, 40 proc. visų sužeistųjų). 8 iš jų vairavo motociklus ir 3 – mopedus.
Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo trijuose eismo įvykiuose, kurių metu sužeisti 3 žmonės.
Šios savaitės avaringumo statistiką palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pirminiais duomenimis šiemet užregistruota 26 įvykiais daugiau, sužeista 27 žmonėmis daugiau ir žuvo dviem daugiau.

 13,750 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes