„Atsiplėšk nuo kasdienybės“ – riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parkas Vydmantuose didžiųjų projektų kategorijoje, pontoninio tilto įrengimas Vydmantų karjere, sporto aikštelės apšvietimas prie Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos mažųjų projektų kategorijoje kretingiškių sprendimu bus finansuojami pagal Kretingos rajone įgyvendinamą piliečių dalyvaujamąjį biudžetą.

„Kretingiškių iniciatyvos veikia jau antrus metus, kai gyventojai gali balsuoti ir nuspręsti, kurias pačių gyventojų pateiktas iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, turėtų įgyvendinti Kretingos rajono savivaldybės administracija. Džiaugiamės, kad kretingiškiai yra aktyvūs, iniciatyvūs, kūrybiški ir siūlo įvairius projektus bei patys sprendžia, kas yra reikalinga mūsų miestui ir rajonui“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Turauskaitė.

Šiemet buvo pasiūlyti 24 projektai, iš jų 18 atitiko reikalavimus (infrastruktūriniai projektai, ne privačioje teritorijoje, nereikalaujantys vėliau papildomų investicijų) ir keliavo į balsavimą. Iš pateiktų 18 projektų – 8 varžėsi mažos ir 10 didelės apimties kategorijose.

Paskutiniame idėjų atrankos etape – viešame balsavime – už projektus iš viso balsuota net 2910 kartų. Skaičiuojant vykusių rinkimų rezultatus, buvo neįskaityti ne rajono gyventojų atiduoti balsai, jaunesnių nei 16 metų, dėl nepilnai užpildytų privalomų anketos duomenų ir daugiau nei vieną kartą balsavusių rajono gyventojų balsai.

Iš viso už iniciatyvas balsavo 2470 Kretingos rajono gyventojų, kurie projektams skyrė 5692 balsus. Vienas gyventojas galėjo balsuoti už ne daugiau kaip po 3 skirtingus projektus kiekvienoje iš trijų kategorijų.

Riedučių parkas Vydmantuose

Didelės apimties iniciatyvų (iki 120 tūkst. eurų) visame Kretingos rajone kategorijoje projektas „Atsiplėšk nuo kasdienybės“ sulaukė 576 rajono gyventojų balsų. Jam prašoma 120 tūkst. eurų.

Antroje vietoje likęs projektas „Kretingos kalnų dviračių parkas – 507 balsų.

Siekiant suburti Vydmantų kaimo gyventojus gyvinti ir gerinti Vydmantų kaimo socialinę, gyvenamąją aplinką bei viešąją infrastruktūrą bus sutvarkyta nenaudojama apleista Vydmantų gimnazijos reikmėms priskirta žemės sklypo dalis, įrengtas riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parkas su mažąją architektūra.

Projektą laimėjo gimnazistai

Mažos apimties iniciatyvų Kretingos mieste kategorijoje laimėjo 524 balsus pelnęs projektas „Sporto aikštelės apšvietimas prie Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos“, iš esmės nė neturėjęs konkurentų. Projekto idėja – įrengti modernios, šiuolaikiškos sporto aikštelės apšvietimą, ką rajono valdžia pamiršo numatyti renovuodama šį stadioną anksčiau. Todėl apšvietimą savo aikštelei išsikovoti teko patiems moksleiviams.

Projektui jaunimas prašo 20 tūkst. eurų.

Dar viena vydmantiškių pergalė

Didžiausio gyventojų palaikymo Kretingos rajone, išskyrus Kretingos miesto seniūniją, įgyvendinamų mažos apimties iniciatyvų (iki 20 tūkst. eurų) kategorijoje sulaukė projektas „Pontoninio tilto įrengimas Vydmantų karjere“.

Už jį balsavo 667 gyventojai. Įgyvendinus šią iniciatyvą bus pastatytas pontoninis tiltas ir sutvarkytas Vydmantų karjero dugnas, kad būtų tinkamas maudymuisi.

Tiltui įrengti vydmantiškiai prašo 20 tūkst. eurų.

Daugiausiai rajono gyventojų balsų sulaukusias ir administracijos direktoriaus patvirtintas iniciatyvas įgyvendins Kretingos rajono savivaldybės administracija. Projektų įgyvendinimas 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis.

Mažos apimties projektai įgyvendinami per 1 metus, didelės apimties – per 2 metus.

 12,948 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes