Liepos 25 d. 18 val., pirmą kartą po renovacijos, žiūrovams atvers duris Palangos Kurhauzo teatro salė su muzikiniu operetės spektakliu „Išsipildžiusios svajonės istorija.”

Spektaklio atlikėjai – Vokalinis duetas „Bella Vita“ Gražina Skinderytė – Kurnickienė (sopranas) ir Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro emeritas Vytautas Kurnickas (tenoras). Muzikiniame spektaklyje skamba melodijos iš mėgiamiausių operečių „Silva“, „Čigonų baronas“, „Cirko princesė“ ir kt. Užburiančią operečių muziką jungia romantiška dviejų herojų, gatvės šokėjos ir kilmingo grafo, meilės istorija. Tokia meilės istorija buvo negalima XX a. pradžioje dėl luomų skirtumų. Tačiau didžiulė operetės herojų meilė įveikia gyvenimo siunčiamus nesusipratimus, išbandymus ir spektaklio pabaigoje triumfuoja meilė.

Spektaklio solistai Gražina ir Vytautas scenoje meistriškai įkūnija operetės personažus ir dovajona dalelę tikros savo meilės istorijos. Šie solistai yra duetas ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Kaip ir operetės herojams, jų meilei kažkada teko įveikti gyvenimo išbandymus. Spektaklio siužeto linija pasakojanti šokėjos ir grafo meilės istoriją, netikėtai persipina su atlikėjų tikra gyvenimo ir meilės istorija.

Palangoje „Išsipildžiusios svajonės istorija“ skambės jau 21-ą ir 22-rą kartą. Visi spektakliai iki šiol vykę įvairiuose Lietuvos miestuose sulaukė didžiulio žiūrovų susidomėjimo, buvo bisuojami. Solistai teigia, kad šio spektaklio populiarumą ir sėkmę lemia trys dalykai: „Išskirtinė operečių muzika, begalinė mūsų meilė tam, ką darome ir mūsų pačių meilės istorija. Visi mėgsta operetę, žiūrovai visada jaučia, kai atlikėjas atiduoda begalinę meilę tam ką daro ir be to – žiūrovai mėgsta tikras istorijas. Visa tai yra mūsų spektaklyje.“ (Gražina ir Vytautas)

Gražina ir Vytautas džiaugiasi renovuotos Palangos Kurhauzo teatro salės techninėmis galimybės, atitinkančiomis aukščiausius standratus bei darbu su išskirtine, šaunia Palangos Kurhauzo profesionalių vadybininkų ir techninių darbuotojų komanda.

„Esame be galo dėkingi Palangos Kurhauzo profesionalų komandai. Atrodo, kad drauge dirbame jau daugybę metų. Nekantraudami laukiame spektaklio.“ (Gražina ir Vytautas)

Operetės spektaklio „Išsipildžiusios svajonės istorija“ premjera įvyko 2019 metų rugpjūčio 9 dieną Vilniaus Mokytojų namų kiemelio scenoje. Visos premjeros pajamos buvo paaukotos Nacionaliniam vėžio institutui.

Bilietus galima įsigyti bilietai.lt

Gražina Kurnickienė

 115,725 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes