Prieš pasirašant Melioratorių gatvės žiedo statybos darbų užbaigimo aktą, Savivaldybės vadovai – administracijos direktorius Egidijus Viskontas ir jo pavaduotoja Violeta Turauskaitė bei mero pavaduotojas Dangiras Samalius – šiandien dalyvavo techninėje apžiūroje prieš galutinį objekto perdavimo akto pasirašymą.

Administracijos direktoriaus E. Viskonto nuomone, – nors Melioratorių ir Vytauto gatvių sankryžos rekonstrukcijos darbai vyko vienoje judriausių, su valstybinės reikšmės krašto keliu Nr. 216 Gargždai–Kretinga besikertančioje gatvių sankirtoje, ir pareikalavo kretingiškių ir miesto svečių kantrybės, šiandien galima padėkoti rangovui už sklandų ir kokybišką darbų vykdymą, operatyvų, kolegišką bendradarbiavimą.

Rekonstrukcijos darbus vykdęs rangovas AB „Eurovia Lietuva“ darbus atliko etapais. Atlikti sankryžos prieigų tvarkymo darbai Vytauto gatvės dalyje iki įvažiavimo į bendrovės Kretingos autobusų parko teritoriją, penkiašalėje, 30 metrų pločio ir apie 50 metrų ilgio sankryžoje dėl sudėtingos gatvių konfigūracijos įrengti du nedideli aštuoniukės formos žiedai, pasirinkti siekiant padidinti eismo pralaidumą, užtikrinti mažesnį transporto greitį, visų eismo dalyvių saugumą bei atsižvelgus į laisvos žemės sankryžos prieigose trūkumą. Rekonstrukcijos metu atnaujinta asfalto danga, eismo juostos atskirtos saugumo salelėmis, ties jomis įrengtos pėsčiųjų perėjos su kryptiniu apšvietimu, įrengtas naujas gatvės apšvietimas, pakloti pėsčiųjų ir dviračių takai, atnaujinti lietaus nuotekų tinklai bei atlikti kiti rekonstrukcijos darbai.

Vykdant rekonstrukciją buvo susidurta su būtinybe iškelti ESO ir dujotiekio tinklus. Administracijos vadovo E. Viskonto ir atsakingų specialistų bei Savivaldybės tarybos Finansų ir inovacijų komiteto pirmininko Dovydo Bajoro konstruktyvaus darbo rezultatas – 2021 metų biudžete skirta lėšų nenumatytiems, bet būtiniems darbams apmokėti.

Sankryžos rekonstrukcija buvo vykdoma pagal UAB „Plentprojektas“ parengtą techninį darbo projektą. Melioratorių–Vytauto gatvių sankryžos rekonstrukcijos darbų bendra vertė viršija 1,250 mln. eurų. Lietuvos automobilių kelių direkcijos finansuojamų darbų vertė – daugiau nei 683 tūkst. eurų, Kretingos rajono savivaldybės administracijos dalis – 572 193,51 eurų.

Džiaugiamės sėkmingai įgyvendintu projektu ir atnaujinta miesto infrastruktūra.

 20,310 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes