Ant Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinės gimnazijos stogo apsigyveno… bitės. Tikimasi, jog jos padės gimnazistams supažindinti visuomenę su nykstančios bičių populiacijos svarba ekosistemoms,bioįvairovės išsaugojimu, skatinti suvokimą, kad be jų neišgyventų augalai.
Kretingos J.Pabrėžos universitetinė gimnazija dalyvauja Aplinkos ministerijos iniciatyva organizuotame bandomajame bitininkystės skatinimo projekte. Jį įgyvendinant, skirtinguose Lietuvos miestuose ant įstaigų, organizacijų, įmonių pastatų stogų bus įkurdinti 25 aviliai.
„Mieste gyvendamois bitės turi geresnes sąlygas. Šiltesnės žiemos, mažiau drėgmės. Gyvendamos ant stogo jos yra daug aukščiau žemės, o tai atstoja natūralią buveinę – dreves aukštai medžiuose. Bičių pakilimo takai nesikerta su žmonių erdvėmis, todėl žmonės yra saugūs, o bitės ramios“, – „Švyturiui“ sakė projekto koordinatorė, gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ūkiui Simona Mikelkevičienė.
Ant gimnazijos stogo įrengti du aviliai su dviem bičių šeimomis. Jie įrengti griežtai laikantis Savivaldybėje patvirtintų gyvūnų laikymo sąlygų reikalavimų miesto teritorijoje.
„Dalyvauti tokiame, gana neįprastame projekte, kurio įgyvendinimą finansuoja Aplinkos ministerija, paskatino tai, kad pati domiuosi bitininkyste, turiu savo avilių. Manau, kad būtina pasinaudoti galimybe ir pasidalinti patirtimi su mokyklos bendruomene, nes tai yra svarbu ne tik man. Įgyvendindami projektą rengsime edukacinius užsiėmimus, paskaitas apie bičių gyvenimą, į veiklą įtrauksime ne tik mokinius, bet ir mokytojus. Šis projektas mums suteikė dar daugiau idėjų naujiems projektams, kuriuos ketiname įgyvendinti kartu su mokiniais“, – sakė S.Mikelkevičienė.

 

 843 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes