“Minija” pergalę plėšte išplėšė iš varžovų. ReAl moments nuotr.

Kretingos „Minijos“ komanda LFF 1 lygos 20 turo rungtynėse savo aikštėje gerbėjams padovanojo puikią pergalę rezultatu 3:2, įveikdami trečioje lentelės vietoje esančius Vilniaus „Žalgirio B“ futbolininkus. Mūsų miesto komandai pergalę atnešusį įvartį įmušė jau tiksint teisėjo pridėtam laikui.

Abu įvarčiai – po smūgio galva
Rungtynės Kretingos miesto stadione aikštės šeimininkams „Minijos“ futbolininkams prasidėjo labai nesėkmingai. Prabėgus vos trims minutėms po „Žalgirio B“ atakos kairiuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę visiškai laisvas galva smūgiavo ir svečius iš „sostinės“ į priekį išvedė Romualdas Jansonas.
Gavę „šalto dušo“ jau pirmosiomis akimirkomis „minijiečiai“ netruko rezultatą išlyginti, kai 13 minutę į baudos aikštelę įsiveržęs lygybę atstatė Deividas Šiuša.
Komandoms apasikeitus įvarčiais žaidimas kuriam laikui aprimo ir daugiausiai kovų vyko aikštės viduryje. Visgi 31 minutę į “Minijos” vartus krito antrasis įvartis. Po pakelto baudos smūgio aukštai pašokęs tiksliai galva į vartus pramušė ir antrą kartą „Žalgirį B“ šiose rungtynėse išvedė Ervinas Vilkaitis. Šis įvartis buvo paskutinis įsimintinas momentas pirmajame kėlinyje.

Kėlinys su nuostabia pabaiga
Antrojo kėlinio pradžioje „šalto dušo“ gavo jau svečiai iš Vilniaus. Sužaidus vos 4 minutes tiksliai realizavęs baudos smūgį „Minijai“ išlyginamajį įvartį įmušė Shogo Osawa. Po tokio sėkmingos antro kėlinio pradžios „minijiečiai“ šiek tiek atsitraukė prie savųjų vartų ir kuriam laikui kamuolio kontrolę atidavė „Žalgirio B“ ekipai, kuri didžiausią pavojų „kretingiškių“ vartams kėlė po standartinių situacijų. Įpusėjus kėliniui būtent po vienos iš jų „Miniją“ puikiu šuoliu išgelbėjo vartininkas Eimantas Brezgys.
Savųjų momentų turėjo ir aikštės šeimininkai, tačiau paskutinėje atakos fazėje vis pritrūkdavo tikslumo. Kai atrodė, kad rungtynės pasibaigs kovingomis lygiosiomis, už įdėtas pastangas fortūna apdovanojo „Minijos“ futbolininkus. Po Princo Odoho perdavimo iš aikštės krašto, kamuolio sėkmingai nepagavo „vilniečių“ vartininkas Gaudentas Ralys. Kamuolys nukrito visiškai laisvam prie vartų atsidūrusiam „minijiečių“ saugui Valdui Jašmontui, kuris jį ir pasiuntė į tinklą, taip atnešdamas savo ekipai pergalę.
„Minijos“ sudėtis: Eimantas Brezgys (kapitonas), Germanas Vaniuchinas, David Kirzneris, Lo Pape Serigne, Vilius Kazlauskas, Deividas Šiuša, Valdas Jašmontas, Aidas Pipiras, Said Bance, Shogo Osawa, Prince Odoh. Po keitimo: Deivydas Gedvilas, Lukas Gujis.

Parodė charakterį
„Šį pergalė parodo – jei kovodamas įdedi maksimalias pastangas ir atiduodi visą „širdį“ dėl komandos draugų, tada tave ir lydi sėkmė. Rūbinėje – tikrai puiki atmosfera ir tai persiduoda į aikštę. Jeigu kažkur nusileidžiame varžovams greičiu, ūgiu ar kitais komponentais, tikrai nesuleidžiame noru laimėti ir užsidegimu. Tik tokiu būdu yra pasiekiamos pergalės.“ – komandos pasirodymą komentavo treneris M. Viluckas, šio straipsnio autorius.
Laukia sudėtingas mėnuo
Kretingos „Minijos“ Rugsėjo mėnesį laukia trys rungtynės prieš LFF 1 lygos pirmojo penketo komandas. Dabar mūsų miesto futbolininkai turės dvi savaites pasiruošti paskutinei sezono daliai. Kitos rungtynės jų lauks rugsėjo 13 dieną Panevėžyje prieš turnyrinės lentelės 4-oje vietoje žengiančius vietos „Panevėžio B“ ekipą.
Šį mėnesį „minijiečių“ lauks ir dvejos rungtynės prieš lygos lyderius Šiaulių „FA“ ir Jonavos „Jonavos“ ekipas.
Kol kas Kretingos „Minijos“ komanda per 19 rungtynių yra surinkusi 21 tašką ir LFF 1 lygos 14-os komandų rikiuotėje užima 10 vietą.

 41,944 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes