Dal Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisų, visi asmenys privalėjo iki šių metų rugsėjo 14 dienos pateikti registracijai visiškai netinkamus naudoti ginklus, signalinius ginklus, jeigu juos įsigijo iki įstatymo įsigaliojimo dienos. Kartu buvo galima policijai teikti ir prašymus dėl neterminuoto tokių ginklų laikymo.
Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Viešosios policijos tarnybos Licencijavimo skyriaus duomenimis, iki 2021 rugsėjo 14 d. visoje Klaipėdos apskrityje buvo priregistruoti 24 visiškai naudoti netinkami ginklai ir 20 signalinių ginklų, kuriuos pateikė fiziniai ir juridiniai asmenys.
Dėl dar kelių dešimčių ginklų pateikti prašymai ir tyrimai tebevyksta – laukiama ekspertų išvadų. Fiziniams ir juridiniams asmenims, prašymus priregistruoti visiškai netinkamus naudoti ar signalinius ginklus pateikusiems iki rugsėjo 14 d. ir tyrimo nebaigus ne dėl jų kaltės, atsakomybė nebus taikoma.
„Duomenys, kiek prašymų pateikta ir priregistruota visiškai naudoti netinkamų ir signalinių ginklų atskiruose rajonuose, taip pat ir Kretingos rajone, nekaupiami“, – teigė Klaipėdos apskrities VPK atstovė Asta Kažukauskienė.

 12,250 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes