Apie 1,5 tūkst. įvairaus amžiaus Lietuvos vaikų, neturinčių galimybės augti savo biologinėje šeimoje, šiuo metu gyvena globos institucijose. Tokioje situacijoje atsidūręs vaikas yra itin pažeidžiamas, todėl labai svarbu suteikti jam šeimos aplinką ir saugumo jausmą.

Žmonių, norinčių tapti globėjais, mūsų šalyje yra gerokai per mažai. Problema ta, kad vaikų globa iki šiol apaugusi įvairiais nepagrįstais mitais. Ypač nenoriai imamasi globoti vyresnius vaikus nuo 9–10 metų. Vyrauja požiūris, jog tokių vaikų asmenybė jau susiformavusi, jie seks tėvų pėdomis, turės elgesio problemų ir, įsileidus juos į savo namus, laukia vien bėdos. Kitas stereotipas, daugelį atbaidantis nuo minties priimti globoti vaiką, – įsitikinimas, kad teks užpildyti krūvą popierių ir praeiti galybę biurokratinių procesų.

Siekiant sugriauti mitus ir šviesti visuomenę vaikų globos klausimais, ateinantį ketvirtadienį, spalio 28-ąją, vyks nuotolinis informacinis renginys „Vaikai yra vaikai. Kelias link globos“. Renginio programoje – pokalbis su filmo „Čia buvo Saša“ prodiusere Gabija Siurbyte apie aktualius klausimus tėvams, auginantiems vaikus, svajojantiems apie juos, ir tiems, kurie bijo tėviškos atsakomybės.

Projekto „Vaikų gerovės ir saugumo didinimas, paslaugų šeimai, globėjams (rūpintojams) kokybės didinimas bei prieinamumo plėtra“ vadovė Rugilė Ladauskienė kalbės apie jau ketverius metus vykdomas veiklas, siekiant įveiklinti globos centrus visoje Lietuvoje.

Apie vaikų globą Šiaulių mieste pasakos Savivaldybės socialinių paslaugų centro Globos centro valstybinės vaiko teisių apsaugos institucijos atestuota specialistė Jurgita Žaliūkienė.

Renginys vyks nuotoliniu būdu „Zoom“ platformoje, pradžia – 19.00 val. Būtina išankstinė registracija.

Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/182815630671650/?ref=newsfeed

 

 19,546 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes