Gero Eimanto Žiliaus žaidimo pergalei pasiekti neužteko. ReAl moments nuotr.

Nutrūko „Kretingos“ krepšinio klubo trijų pergalių serija. Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujantys mūsų miesto krepšinio atstovai patyrė du pralaimėjimus. Kaune rezultatu 83-64 buvo nusileista vietos „Žalgirio-2“ ekipai ,o ketvirtadienį Joniškyje po rezultatyvios kovos buvo pralaimėta ir „Delikateso“ ekipai.

Atsilikinėjo visas rungtynes
Nuo pat rungtynių Kauno Žalgirio treniruočių centro salėje į priekį išsiveržė Kauno „Žalgirio-2“ ekipa ir po pirmųjų dešimties minučių susikrovė penkių taškų persvarą 23-18.
Antrajame ketvirtyje vyko apylygė ir ginybinė kova, kurią dviem taškais laimėjo aikštės šeimininkai jaunieji žalgiriečiai. Pasibaigus pirmajai rungtynių pusei jie pirmavo 35-28.
Po ilgosios pertraukos „Žalgirio-2“ krepšininkai surengė puikų spurtą ir visiškai dominavo trečiajame ketvirtyje, kurį laimėjo 28-11, ir praktiškai išsprendė visus klausimus dėl rungtynių nugalėtojo.
Ketvirtajame kėlinyje komandoms liko tik formalumas per, kurį kretingiškiai šiek tiek „apkarpė“ varžovų persvarą ir rungtynes pralaimėjo rezultatu 83-64.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 16 taškų surinkęs Eimantas Žilius, 10 taškų pridėjo Rytis Zabita, po 8 taškus pelnė Lukas Polekauskas, Edgaras Preibys ir Domininkas Matutis.
„Žalgirio-2“ ekipoje 13 taškų pelnė Gytis Nemeikša, po kelis pridėjo Liutauras Lekavičius ir Motiejus Krivas.

Pralaimėjo „taškų lenktynes“
Ketvirtadienio rungtynėse „Kretingos“ krepšinio klubas svečiavosi Joniškyje, kur susitiko su vietos „Delikateso“ ekipa.
Pirmasis kėlinys Joniškio Saulės gimnazijos salėje vykusiose rungtynėse priklausė „Delikateso“ ekipai, laimėjusiai pirmąją rungtynių atkarpą rezultatu 24-17.
Antrajame ketvirtyje aikštėje vaizdas mažai kuo keitėsi ir toliau puolime puikiai rungtyniavo joniškiečiai, ne tik pelnę 26, bet ir savo persvarą padidinę iki 15 taškų, 50-35.
Po ilgosios pertraukos atakoje savo argumentus surado ir „Kretingos“ ekipa, sumažinusi varžovų persvarą iki 5 taškų – 67-62.
Ketvirtajame kėlinyje vyko tikros „taškų lenktynės“, kurias rezultatu 31-26 laimėjo „Delikateso“ ekipa, ir šventė pergalę rezultatu 98-88.
Kretingos ekipoje rezultatyvumu pasižymėjo 19 taškų surinkęs Haroldas Saprykinas, po 17 taškų pridėjo Rytis Zabita ir Eimantas Žilius.
„Delikatesą“ į priekį vedė 19 taškų pelnęs Justas Vieversys, jam puikiai talkino 17 taškų pelnęs Tomas Balčiūnas.

Užklupo traumos
Priežastį, kodėl buvo patirti du pralaimėjimai, turėjo „Kretingos“ ekipos vyr. treneris Arimantas Mikaločius, kurio teigimu, komandai pritrūko traumuotų žaidėjų.
„Labai sunki savaitė, turėjome bėdų su ligomis ir traumomis. Tikiuosi, kitą savaitę keli žaidėjai grįš į rikiuotę ir bus geriau. Pirmas ratas pamažu artėja link pabaigos, tai norisi kiek įmanoma geriau jį užbaigti“, – sakė treneris.
Šeštadienį – kelionė į pamarį
Šiandien Nacionalinėje krepšinio lygoje „Kretingos“ krepšinio klubas pralaimėjimų seriją bandys nutraukti Šilutėje, kur jų lauks lentelės „kaimynai“ „Šilutės“ krepšininkai. Rungtynes nuo 16 valandos tiesiogiai bus galima stebėti NKL youtube paskyroje.

 12,757 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes