“Kretinga” pateko į pralaimėjimų ruožą. ReAl moments nuotr.

„Kretingos“ krepšinio klubas, rungtyniaujantis Nacionalinėje krepšinio lygoje, išgyvena žaidybinę krizę. Kretingiškiai praėjusį savaitgalį užbaigė pralaimėjimu lygos lyderiams „Gargždų“ krepšininkams rezultatu 66-72. Ketvirtadienį mūsų miesto ekipa sužaidė ko gero praščiausias iki šiol šio sezono rungtynes ir rezultatu 60-107 buvo tiesiog sutrypti „Šakių“ ekipos.

„Tampė nervus“ lyderiams iki paskutinių minučių
Rungtynės Garžduose prasidėjo labai nerezultatyviai ir abiems komandoms sunkiai sekėsi surasti savo žaidimą puolime. Sužaidus 10 minučių, rezultatu 15-13 pirmavo „Kretingos“ ekipa.
Antrasis ketvirtis vyko dar rezultatyviau, ypatingai prastas puolime jis buvo aikštės šeimininkams „Gargždams“, kurie per visa kėlinį pelnė tik 9 taškus. Į juos kretingiškiai atsakė 16 taškų ir į ilgają pertrauką išėjo pirmaudami rezultatu 31-22.
Trečiąjį ketvirtį daug galingiau sužaidė „Gargždų“ ekipa, kuri, atrodo, įjungė „aukštesnę pavarą“ abiejose aikštės pusėse, ir ne tik panaikino 9 taškų deficitą, bet ir patys susikrovė tokią pačią persvarą, laimėdami 10 minučių atkarpą rezultatu 28-12.
Paskutiame ketvirtyje, sužaidus 7 minutes ir “Gargždams” pirmaujant 11 taškų persvara, atrodė, kad rungtynių nugalėtojas beveik aiškus. Kretingiškiai kilo į lemiamą „šturmą“ ir buvo sumažinę persvarą iki 1 taško, bet Manto Ruikio ir Simo Galdiko dueto tempiami paskutinę minutę sėkmingiau sužaidė gargždiškiai ir šventė sunkią pergalę rezultatu 72-66.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 16 taškų surinkęs Rytis Zabita, 13 taškų pridėjo Domininkas Matutis, 11 taškų į savo sąskaitą įsirašė Rokas Šimkevičius.
„Gargždus“ į pergalę traukė po 19 taškų surinkę Mantas Ruikis ir Simas Galdikas, kurio sąskaitoje ir 12 atkovotų kamuolių.

Beviltiškas pasirodymas Šakiuose
Labai nesėkmingai „Kretingai“ susiklostė šio ketvirtadienio rungtynės Šakiuose prieš vietos „Vyčio“ ekipą.
Nuo pat rungtynių pradžios į priekį „šovė“ aikštelės seimininkai „Vyčio“ krepšininkai, kurie per pirmąjį ketvirtį atitrūko 13 taškų persvara – 24-11.
Antrajame kėlinyje vaizdas visiškai nepasikeitė ir savo dominavimą tęsė šakiškiai, kurie savo persvarą padidino iki 21 taško, ir į pertrauką išėjo pirmaudami rezultatu 48-27.
Antroji rungtynių pusė “Kretingai” buvo dar prastesnė. Šakiškiai tiesiog mėgavosi žaidimu ir toliau traiškė visiškai savo žaidimą “pametusią” mūsų miesto ekipą. Po trijų kėlinių persvara tapo visiškai nepadori – 79-41.
Paskutiniame ketvirtyje “Vyčio” ekipa toliau nestabdė savo apsukų ir vienu metu savo persvarą buvo išauginusi iki pusšimčio taškų – 98-48. Galutinis rungtynių rezultatas skelbė triuškinančią Šakių “Vyčio” pergalę rezultatu 107-60.

Nenuleidžia rankų
Nepaisant skaudaus pralaimėjimo Šakiuose, rankų nenuleidžia ir tikėjimo savo komanda nepraranda „Kretingos“ krepšinio klubo vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius, kurio teigimu, rungtynėse Gargdžuose jo treniruojama ekipa parodė kovingumą, o rungtynėse Šakiuose po ilgos kelionės pritrūko energijos prieš labai motyvuotus varžovus
„Rungtynėse Gargžduose prieš NKL lyderius “Gargždų” krepšininkus puikiai pasinaudojome varžovų atsipalaidavimu. Visgi po ilgosios pertraukos gargždiškiai parodė, kodėl yra lygos lyderiai. Bet svarbiausia, kovojome iki galo ir parodėme charakterį. Būtent to ir pritrūko rungtynėse Šakiuose, kur po ilgos kelionės išėjome primigę. Varžovai, kuriems pergalės reikėjo, nuo pirmų minučių su didele energija tiesiog naudojosi mūsų pasyvumu. Sezone liko dar nemažai rungtynių, tad nenuleidžiame galvos ir toliau bandysime “kautis” dėl pergalių kiekvienose rungtynėse”, – optimistiškas išliko treneris.
Vilniuje svarbios rungtynės prieš lentelės “kaimynus”
Svarbios rungtynės mūsų miesto krepšinio ekipos laukia jau šį šeštadienį Vilniuje prieš turnyrinės lentelės “kaimynus” – Vilniaus “Perlo-Energijos” atstovus. Kretigiškiai kol kas po 18 sužaistų rungtynių turi 5 pergales ir rikiuojasi 12 turnyrinės lentelės vietoje, o vilniečiai savo ruožtu taip pat yra iškovoję 5 pergales per 17 dvikovų. Pirmojo rato dvikovoje po labai rezutatyvios kovos rezultatu 108-102 pergalę šventė “Kretingos” ekipa. Rungtynes nuo 16 valandos tiesiogiai bus galima stebėti NKL youtube paskyroje.

 3,912 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes