Aidas Viskontas sužaidė puikias rungtynes prieš „Delikateso“ ekipą. NKL nuotr.

„Kretingos“ krepšinio klubas, rungtyniaujantis Nacionalinėje krepšinio lygoje, nutraukė pergalių „sausrą“ ir po atkaklios kovos išvykoje rezultatu 92-81 įveikė Joniškio „Delikateso“ ekipą. Kretingiškiai iki šių rungtynių buvo pralaimėję 5 rungtynes iš eilės.

Pirmas kėlinys kainavo daug
Rungtynės Vilniuje prieš vietos „Perlo-Energijos“ ekipą „Kretingai“ prasidėjo tiesiog katastrofiškai. Varžovai pirmajame kėlinyje puolime darė ką norėjo, ir mūsų miesto komandai sumetė net 34 taškus, į kuriuos kretingiškiai atsakė tik 18.
Antrasis ketvirtis vyko gan apylygiai. Varžovai laikė savo susikrautą persvarą ir kretingiškiams neleido nei truputi priartėti. Į įlgają pertrauką išsinešė saugią persvarą 56-41.
Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje mažai kuo keitėsi. Kretingiškiai vos priartėdavo iki 10 taškų skirtumo, o varžovai jį tuoj vėl padidindavo. Tad, tokiu apylygiu žaidimu ir baigėsi trečiasis ketvirtis, per kurį „Perlo-Energijos“ persvara sumažėjo vos dviem taškais 74-61.
Lemiamame ketvirtyje „Kretinga“ surengė savotišką „šturmą“ ir buvo priartėjusi iki 7 taškų, bet varžovai savo persvarą vėl padidino iki 10. Nepaisant to, „Kretinga“ nepasidavė ir, likus 20 sekundžių iki rungtynių pabaigos, savo persvarą sumažino vos iki 4 taškų. Bet laiko nuveikti kažką rimtesnio ir pakovoti dėl pergalės pritrūko, tad teko pripažinti Vilniaus „Perlo-Energijos“ persvarą rezultatu 91-85.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 25 taškus surinkęs Rytis Zabita, 23 taškus pridėjo Haroldas Saprykinas, 15 taškų į savo sąskaitą įsirašė Domininkas Matutis.
„Perlo-Energijos“ gretose naudingumu išsiskyrė 18 taškų pelnęs Jokūbas Rubina ir 13 taškų surinkęs Andreas Kalogiros.

Joniškyje pagaliau pasiekta pergalė
Visiškai kitaip „Kretingos“ komandai prasidėjo ketvirtadienio rungtynės Joniškyje prieš taip pat lentelės kaimynę vietos „Delikateso“ ekipą. Čia nuo pirmųjų susitikimo minučių aikštėje vyko lygi kova ir sužaidus 10 minučių rezultatu 23-21 pirmavo joniškiečiai.
Antrasis kėlinys jau priklausė „Kretingos“ ekipai, kuri ne tik sėkmingai dirbo ginyboje, kur varžovams leido pelnyti tik 16 taškų, bet ir patys rado kelių puolime bei sumetė 25 taškus
Trečiame ketvirtyje vėl vyko lygi kova ir nei viena komanda neturėjo ryškesnės persvaros, bet „Kretinga“ laikė per pirmają rungtynių pusę susikurtą 7 taškų persvarą.
Lemiamame ketvirtyje visiškai kontrolę į savo rankas perėmė Eimanto Žiliaus ir Aido Viskonto vedami mūsų miesto krepšininkai, kurie savo persvarą padidino iki 14 taškų ir rungtynių nugalėtojo klausimą išprendė jau įpusėjus ketvirtajam kėliniui.
„Kretingos“ ekipoje rezultatyviausiai rungtyniavo 24 taškus surinkęs Eimantas Žilius, 17 taškų pridėjo Aidas Viskontas, 12 taškų į savo sąskaitą įsirašė Rokas Šimkevičius.
„Delikateso“ neišgelbėjo ir 24 taškus pelnęs Arūnas Rimkus.

Pergalės reikėjo „psichologinei būklei“ pagerinti
„Kretingos“ krepšinio klubo vyriausiojo trenerio Arimanto Mikaločiaus teigimu, ši pergalė komandai buvo labai svarbi ne tik lentelės prasme, bet ir psichologiškai.
„Labai svarbi pergalė visomis prasmėmis. Nugalėjome tiesioginius oponentus dėl aukštesnės vietos turnyrinėje lentėje, taip pat pralaimėjimai slėgė visos mūsų komandos pečius ir jautėsi įtampa komandoje, o ši pergalė, manau, padės nuimti ją. Žiurime į priekį, nes laukia daug rungtynių“, – pasidžiaugė treneris.
Vyksta į Šilutę
Jau šiandien „Kretingos“ krepšininkai vyksta į Šilutę, kur jų laukia dar vienerios labai sunkios rungtynės prieš po truputį savo žaidimą įgaunčią vietos „Šilutės“ ekipą. Ji savo sąskaitoje turi 10 pergalių ir 11 pralaimėjimų, rikiuojasi 7 turnyrinės lentelės vietoje .Rungtynes nuo 19.30 valandos tiesiogiai bus galima stebėti NKL youtube paskyroje arba Info TV kanalu.

 1,424 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes