Susitikimo Kretingos rajono švietimo centre dalyviai.

Puikiai žinome, kad šiandien reikia mokėti parduoti ne tik daiktus, bet ir žinias, idėjas, talentus. Verslumas – tai, ko modernios ekonomikos sąlygomis reikia beveik kiekvienam. Vadinasi, turėtume verslumo mokytis taip, kaip mokyklose mokomės matematikos, kalbos ar kitų disciplinų. Tai ir buvo pagrindinė idėja, paskatinusi prie vieno stalo susiburti Kretingos rajono švietimo centro ir švietimo įstaigų specialistus, verslumo ugdymo programas mokymo įstaigose vykdančios organizacijos „Lietuvos Junior Achievement“ (LJA) ir šias programas remiančios bendrovės „Scandagra“ atstovus.

Susitikime dalyvavusios Kretingos rajono Salantų gimnazijos mokytoja Inga Venckuvienė ir Viešosios įstaigos Pranciškonų gimnazijos mokytoja Inga Būgienė sakė neabejojančios, kad kartu su mokyklų bendruomenėmis LJA vykdomos ekonominio švietimo, verslumo ir finansinio raštingumo programos labai daug duoda mokiniams. Jie dar nebaigę mokyklos turi galimybę ne tik sužinoti, kaip veikia verslas, bet ir, padedant antrepreneriams iš verslo sektoriaus, prisimatuoti verslą savo pačių įsteigtose jaunosiose, arba mokinių mokomosiose bendrovėse.

Antreprenerystė šiandien  vertinama kaip svarbiausia XXI a. kompetencija, kuri apima gebėjimą kritiškai, kūrybiškai mąstyti, prisiimti riziką, atsakomybę ir veikti komandoje siekiant mesti iššūkį „status quo“.  Tai kompetencija, įgalinanti žmogų būti aktyviu visuomenės piliečiu bei lanksčiu darbuotoju ir lyderiu bet kokioje srityje.

Salantų ir Pranciškonų gimnazijos LJA programose dalyvauja jau nebe pirmi metai, o kitąmet į analogiškų programų dalyvių sąrašus bus įtrauktos dar keturios Kretingos rajono mokyklų bendruomenės. Tai – Kretingos Marijono Daujoto progimnazija, Kretingos rajono Darbėnų gimnazija, Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija ir Kretingos rajono Vydmantų gimnazija.

Programų dalyvių sąrašą papildžiusių mokyklų mokytojai jau šių metų vasarą lankys pedagogams skirtus LJA kursus – tai jiems bus puiki galimybė papildyti savo žinias ir išsiaiškinti, kaip vykdomos LJA programos, ko ir kokiais metodais siekiama, kokie galimi iššūkiai. Tuo tarpu iš rajono savivaldybės būtų laukiama, kad sudarytų palankias sąlygas šiems mokytojams dirbti.

Susitikime dalyvavusių bendrovės „Scandagra“ atstovų teigimu, bendrovės tikslas – kad kuo daugiau šalies mokyklų pasiektų prasmingos LJA programos ir kuo daugiau jaunų žmonių būtų pasirengę dalyvauti ateities Lietuvos ekonomikoje. Šį siekį palaiko kiekvienas LJA programose dalyvaujantis bendrovės specialistas, priėmęs mentorystės iššūkį ir įsipareigojęs dalintis su moksleiviais savo patirtimi bei patarimais.

 

“Švyturio” inf.

 

 22,476 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes