Jau šiandien finalinėmis rungtynėmis finišuos daugiau nei mėnesį trukusios Kretingos rajono salės futbolo pirmenybės. Sužaidus abiejų lygų pusfinalio susitikimus paiškėjo, kad pirmoje lygoje dėl nugalėtojo vardo susikaus „Palanga“ prieš „Sig Group“, o antroje lygoje, dėl nuostatų pažeidimų pašalinus Vydmantų komandą, į finalą pateko „Aston Villos“ ir „Palangos sporto centro“ ekipos.

Abu pusfinaliai buvo rezultatyvūs
Pirmajame pusfinalyje susitiko pirmojo etapo nugalėtojai „Palangos“ ir paskutinę minutę bilietą į pusfinalį iškovoję „Grafo“ futbolininkai. Rungtynių pradžioje aikštelėje vyko apylygė kova, pasibaigus pirmajam kėliniui mininaliu rezultatu 3-2 pirmavo „Palangos“ ekipa.
Po petraukos abi komandoms ir toliau nemažino apsukų puolime, bet ir antrąją rungtynių pusę identišku rezultatu laimėjo palangiškiai, nugalėję rezultatu 6-4 pateko į finalą.
Rezultatyviausiai šioje dvikovoje žaidė „Palangos“ atstovas Gediminas Vainoras, įmušęs 3 įvarčius.
Dar rezultatyvesnė kova vyko kitame šios lygos pusfinalyje tarp „Sig Group“ ir „Veltūno“ ekipų. Čia sužaidus pirmąjį kėlinį rezultatu 5-2 pirmavo „Sig Group“ kolektyvas.
Po petraukos abi ekipos toliau sėkmingiau puolė nei gynėsi, o rezultatyvią ir kupiną tikslių įvarčių dvikovą rezultatu 10-5 laimėjo „Sig Group“ komanda, kurioje rezultyvumu išsiskyrė 4 įvarčius pelnęs Deivydas Gedvilas.
Dar sėkmingiau rungtyniavo „Veltūno“ atakos lyderis Mantas Elzbergas, pelnęs visus 5 savo komandos įvarčius.
Finalinė Pirmos lygos diena prasidės 10 valandą rungtynėmis dėl 3-ios vietos, kuriose susitiks „Grafas“ prieš „Veltūną“, o nuo 11 valandos startuos ir didysis finalas, kuriame susitiks „Palangos“ ir „Sig Group“ ekipos.

Pašalino iš pirmenybių už nuostatų pažeidimą
Antroje lygoje prieš pat pusfinalio dvikovas įvyko nemažas pasikeitimas. Už rajono pirmenybių nuostatų pažeidimą iš kovos dėl medalių buvo priversti pasitraukti Vydmantų futbolininkai. Šioje ekipoje rungtyniavo Lietuvos salės A lygoje rungtyniaujantis žaidėjas, o tai draudžia pirmenybių nuostatai.
Pašalinus vydmantiškius, kelias į pusfinalį atsivėrė „Danės perlo“ komandai, kuri pusfinalyje susirungė prieš „Palangos sporto centro“ ekipą. Intringa šiose rungtynėse išnyko jau pirmajame kėlinyje, kurį užtikrintai rezultatu 5-1 laimėjo „Palangos sporto centro“ jaunimas.
Antrasis kėlinys buvo tik formalumas, bet ir jame palagiškiai savo persvarą padidino dar labiau ir šventė pergalę rezultatu 10-3.
Kitame antros lygos pusfinalyje taip pat sąlyginai nesunkią pergalę pasiekė „Aston Villos“ komanda, rezultatu 9-4 įveikusi „Slėnio“ futbolininkus. „Aston Villos“ atstovai savo persvarą augino nuo pat rungtynių pradžios ir po pirmojo kėlinio pirmavo 4-2, o po petraukos savo persvarą dar labiau padidino ir gan nesunkiai žengė į finalą.
Finaliniai susitikimai antroje lygoje šeštadienį prasidės nuo 12 valandos. Mažajame finale susitiks „Danės perlas“ prieš „Slėnį“, o finale „Aston Villa“ rungsis prieš „Palangos sporto centrą“.
Visos Kretingos rajono salės futbolo pirmenybių rungtynės vyksta Kretingos technologijų ir verslo mokyklos sporto salėje. Pirmenybės vyksta be žiūrovų.

 17,788 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes