Turbūt kiekvienas sutiks, kad užuolaidos – labai svarbi interjero detalė. Jei svajojame apie harmoningus, skrupulingai suderintus ir išpuoselėtus namus, užuolaidoms turėtume skirti nemažai dėmesio. Jei jau nusprendėme kreiptis į šios srities profesionalus ir užsukti į užuolaidų saloną, reikėtų žinoti ne tik kaip pasirinkti dienines, naktines ar vonios užuolaidas, bet kaip išsirinkti ir tikrai patikimus meistrus bei gerą saloną. Taigi, ką turėtume žinoti?

Pradėkime nuo to, kad pirmiausiai reikėtų išsirinkti užuolaidų saloną, į kurį vyksime užsisakyti savo svajonių užuolaidų. Nuo pasirinkimo gali susisukti galva, todėl svarbu žinoti, į ką atkreipti dėmesį.

Kaip išsirinkti gerą užuolaidų saloną

Paprastoje interneto paieškoje rasite tikrai ne vieną užuolaidų saloną, siūlantį savo paslaugas. Visi siūlo galybę audinių, priedų, tačiau prioritetą reikėtų teikti tiems, kurie kartu siūlo ir profesionalias konsultavimo, siuvimo paslaugas.

Užuolaidų salonai Vilniuje visada turės platesnį audinių pasirinkimą vietoje, tad jums nereikės rinktis iš ribotos pasiūlos ar laukti tokio audinio, kokio jūs norėtumėte. Taip pat geras užuolaidų salonas visada turės platų dieninių, naktinių, vaikų ar vonios kambario užuolaidų asortimentą.

Tinkamai pasirinktame užuolaidų salone turėtumėte rasti platų pasirinkimą ne tik pagrindinių audinių, bet ir „Blackout“ audinių, vonios kambario audinių, lauko ar baldinių audinių, nedegių audinių. Taip išvengsite kelionių nuo vieno salono į kitą.

Jei norite sutaupyti savo laiką ir viską rasti vienoje vietoje, rinkitės tokį saloną, kuriame bus platus interjero elementų pasirinkimas. Pavyzdžiui, viename užuolaidų salone Kaune galite rasti ir įvairių karnizų: lubinių, sieninių ir išmanių elektrinių. Pasirinkus tokį saloną, jūs galėsite iš karto išsirinkti karnizus ir juos atsiimti, o salono meistrai jau žinos kokiu būdu jums siūti užuolaidas.

Dieninės užuolaidos – išskirtiniam namų interjerui

Nei vienas neįsivaizduojame namų be dieninių užuolaidų. Kokybiškos dieninės užuolaidos gali būti siuvamos iš daugybės audinių. Skirtingi audiniai pasižymi skirtingomis savybėmis bei skirtingu galutiniu rezultatu, todėl pasirinkti tinkamą audinį labai svarbu.

Pats populiariausias audinys dieninėms užuolaidoms yra organza. Tai labai plonas, perregimas, tačiau standus audinys, kurį prižiūrėti nėra sunku. Toks audinys suteikia lengvumo pojūtį, gali būti naudojamas miegamajame ar svetainėje.

Jei jūsų namuose vyrauja prabangus interjeras, geriausia būtų rinktis šilką. Jis sunkokas, todėl labai gražiai krenta, klostės išgaunamos tobulai lygios. Tačiau turite žinoti, kad šilkas nėra labai atsparus saulės spinduliams ir greičiau blunka.

Daug priežiūros nereikalaus ir lengvumo pojūtį puikiai sukurs medvilnė ar linas. Pastarasis audinys dar ir ekologiškas bei ilgaamžis. Šviesiems kambariams puikus pasirinkimas – poliesteris.

Naktinės užuolaidos – ir stiliui, ir privatumui

Jei norite pilnai užbaigto interjero, naktinės užuolaidos yra tiesiog būtinos. Jos namams suteikia elegancijos, įrėmina. Svetainei galite rinktis stilingas, margas ar lygias užuolaidas, nes jų funkcija čia – sukurti grožį, kartkartėmis pridengti nuo tiesioginių saulės spindulių, pavyzdžiui žiūrint televizorių, taip pat pasislėpti nuo praeivių žvilgsnių sutemus. Šviesių spalvų naktinės užuolaidos tikrai gerai derės prie tamsesnio interjero, suteiks jam lengvumo, o štai tamsios užuolaidos sukurs gyvybės šviesiam interjerui.

Kiek kruopščiau pagal funkcionalumą reikėtų rinktis naktines užuolaidas miegamajam. Šioje erdvėje kartais norisi aklinos tamsos. Jei norite, kad jūsų nepažadintų ankstyva vasaros saulė, tuomet tikrai reikėtų rinktis „Blackout“ arba „Dimout“ tipo audinius.

Vonios užuolaidos – vienas pagrindinių akcentų

Vonios užuolaidos nėra tik stiliaus detalė. Jos yra ir itin funkcionalios. Renkantis tokias užuolaidas reikėtų investuoti į kokybę.

Rinkitės tikrai patvarius specialistų rekomenduojamus audinius, taip pat atkreipkite dėmesį į jų priežiūrą. Geriausiai vonios kambaryje tarnaus vandeniui nepralaidūs audiniai.

Būtinai apgalvokite užuolaidų ilgį. Žinoma, ilgos, žemę siekiančios užuolaidos labai gražu, tačiau vonioje, kur nemažai drėgmės, nelabai funkcionalu.

 6,938 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes