Savaitgalį rajono salėse vyko liaudiškų šokių ir muzikos šventės. Salantų kultūros centre vyko šokių šventė „Šuokuom, šuokam ė da šuoksem“, o Kretingos kultūros centre – liaudiškų kapelų šventė „Kretingiškė polka“.
Kretingos kultūros centro direktorius Pranas Razmus pasakojo, kad praėjusio savaitgalio kapelų šventė buvo lyg baigiamasis rajono kapelų apžiūros akordas. Prieš tai Kartenoje ir Darbėnuose įvyko rajono kapelų atranka ir 7 geriausios pateko į šventę „Kretingiškė polka“.
„Pats esu liaudiškų kapelų entuziastas, per daugelį metų galėjau įsitikinti, kad šį muzikos žanrą žmonės labai mėgsta, jis daugeliui nesunkiai prieinamas. Gal svarbiau yra – koks vadovas, kaip sugeba patraukti žmones. Mano vertinimu, liaudiškos kapelos rajone ne tik populiarios, bet ir pastebimai sustiprėjusios, puikiai galėtų reprezentuoti Kretingą bet kur. Jokių vietų kapeloms neskirstėme, svarbiau buvo pamatyti vieniems kitus, pabendrauti,“ – sakė P. Razmus.
Pasitinkant Atvelykį Salantų kultūros centre įvyko respublikinė liaudiškų šokių šventė „Šuokuom, šuokam ė da šuoksem…“. Keturioliktą kartą vykusioje šventėje dalyvavo įvairaus amžiaus liaudiškų šokių grupės iš Pakruojo, Plungės rajonų ir Klaipėdos miesto, o Salantus atstovavo Kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Salanta“ (vadovė Alma Preibienė) ir kapelija „Strazdelis“ (vad. Irmantas Norkus).
„Buvo smagu priimti svečius iš kitų Lietuvos vietovių, žmones, kuriuos užbūrė noras populiarinti liaudišką meną. Galėjome pažiūrėti į kitus kolektyvus, įvertinti, kokie esame ir patys,“ – kalbėjo Salantų kultūros centro direktorė Stasė Preibienė.

 26,938 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes