Kretingos rajono savivaldybės administracijoje apsvarstyta dviračių takų tinklo Kretingos mieste plėtra ir priimti sprendimai dėl esamų dviračių takų būklės pagerinimo.

Savivaldybės tarybos narių Ekonominės plėtros ir ūkio komiteto pirmininko pavaduotojo Konstantino Skieraus ir Kaimo plėtros ir ekologijos pirmininko Stepono Baltuonio iniciatyva dar pernai, dalyvaujant dviračių entuziastui Juozui Pelioniui, buvo apvažiuotas Kretingos miestas, įvertinant dviračių takų būklę ir patogumą jais keliaujantiems.

Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas pasitarimo su pavaduotoja Violeta Turauskaite, Kretingos miesto seniūne Gintare Liobikiene, Vietinio ūkio ir turto valdymo skyriaus vedėja Sigute Jazbutiene bei visuomenininku Juozu Pelioniu metu akcentavo, kad – „šiuo metu būtina iš turimų išteklių, nelaukiant didesnių investicijų, gerinti dviračių takų būklę, užtikrinant dviratininkų saugumą bei kuriant patrauklesnio miesto estetinę visumą. Kretinga yra tas miestas, kuris gali tapti patraukliu dviračiais mėgstantiems keliauti turistams, mamoms su vežimėliais, paspirtukų, riedučių gerbėjams ir visiems, kuriems judėjimas teikia džiaugsmą“.

Siekiant sukurti vientisą dviračių takų tinklą mieste, pasak J. Pelionio „pirmiausia dėmesį reikėtų skirti toms atkarpoms, kur didžiausias automobilių eismo intensyvumas ir kur ateities perspektyvoje būtų didžiausias poreikis keliauti dviračiais – link miesto centro, autobusų ir geležinkelio stoties, kapinių, mokymo įstaigų. Būtinas ir edukacinis švietimas, kuris skatintų visuomenę naudotis dviračiais“.

Įvertinus tai, kad Vilniaus g. esantys takai yra platūs, o susisiekimas dviračiais mieste dar neturi konkrečių maršrutų, pasitarimo dalyviai svarstė ribotu lėšų kiekiu pasiekti optimaliausią rezultatą ir rasti maršrutus, kurie būtų patogūs gyventojams. Taip pat buvo diskutuota apie galimybę kitų metų biudžete numatyti lėšų Maironio g., kurioje kitais metais, sutvarkius gatvę, ir atsirastų naujas dviračių takas.

Susitikimo metu suplanuota pritaikyti jau esamą infrastruktūrą dviračių takams, vedantiems į miesto centrą, kapines, Pastauninko ir Jauryklos parkus. Viena iš prioritetinių dviračių takų tinklo vystymo krypčių – užtikrinti patogų susisiekimą su miesto centru iš skirtingų miesto kvartalų. Numatyta paženklinti ir sužymėti Vilniaus gatvės dviračių taką, pažeminti bortelius Sapiegų ir Šventosios gatvės maršrute. Dviračių takus pažymėti maršrute iš muziejaus teritorijos iki Topolių akligatvio, vedančiame per miesto Senąjį parką. Atkarpoje nuo Savanorių gatvės iki Rotušės aikštės Savanorių g. dalyje gatvės taip pat ketinama pažymėti dviračių eismą leidžiančius ženklus, pritaikyti bortelius nuvažiavimams. Galiausiai dviratininkų eismą ketinama užtikrinti Rotušės aikštės–Laisvės g.–P. Vileišio gatvės žiedo, Rotušės aikštės–Kęstučio gatvės–Laisvės gatvės, Panevėžio, P. Vileišio, Taikos, laisvės gatvių maršrutuose. Siekiant gyventojų patogumo ir saugumo, šiais metais taip pat numatyta įrengti kelio ženklus ir pastatyti dviračių stovus.

Kretingos rajono savivaldybės administracijos inf.

 11,568 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes