Darbėnų seniūnijos darbuotojus įkurtuvių proga sveikino rajono vadovai, kitų seniūnijų, LSSA atstovai.

Baigta Darbėnų seniūnijos administracinio pastato renovacija. Darbuotojams ir lankytojams sukurtos puikios sąlygos. Praėjusį savaitgalį seniūnijos darbuotojai ir svečiai atnaujintame pastate šventė įkurtuves.
Darbėnų seniūnas Alvydas Poškys sakė, kad dabar belieka tik džiaugtis pastebimai pagerėjusiomis darbo sąlygomis. Vykdant renovaciją seniūnijos darbuotojams rūpesčių kaip ir nebuvo, nes statybų reikalais rūpinosi Kretingos rajono savivaldybės administracija, daugiausia – tatybos bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriai.
Renovacijos metu apšiltintos pastato sienos ir stogas, atliktas vidaus patalpų remontas, taupant energiją įrengti LED šviestuvai, neįgaliesiems patekimą pas seniūnijos darbuotojus palengvina įrengtas liftas.
„Be šių darbų, dar sutvarkyta aplinka, įrengta papildoma automobilių stovėjimo vieta, mums paprašius ant fasado dabar puikuojasi ir miestelio herbas,“ – sakė A. Poškys.
O dar sumontuota visai nauja pastato šildymo sistema „oras-vanduo“, nes senoji krosnis buvo kūrenama anglimis. Pasak seniūno, naujoji šildymo sistema dar galutinai neišbandyta, nes į renovuotas patalpas seniūnija sugrįžo vasario pabaigoje. „Naujoji šildymo sistema nekelia eksploatacijos rūpesčių, labai patogi, o ja teisingai naudotis, tinkamai valdyti ir programuoti, matyt, teks kiek pasimokyti, atsižvelgiant į aplinkos oro sąlygas,“ – sakė seniūnas.
Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjas Darius Martinkus informavo, kad Darbėnų seniūnijos administracinio pastato atnaujinimo rangos darbų vertė buvo 246 633 Eur (su PVM). Pastatui modernizuoti AB „Šiaulių bankas“ Kretingos rajono savivaldybės administracijai suteikė lengvatinį kreditą, kurio vertė 180 300 Eur, likusi objekto vertė buvo finansuota Savivaldybės biudžeto lėšomis. Taip pat šiam projektui įgyvendinti iš UAB „Viešųjų investicijų plėtros agentūra“ skirta lengvatinio kredito kompensacinė išmoka 54 090 eurų.

 6,388 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes