2022 metų liepos 2 dieną nepaprastai gražioje Biržų rajono vietoje – Kilučių ežerro pusiasalyje (Biržų rajonas, Kilučių kaimas, Apaščios gatvė) įvyks originalaus SMOKIE balso CHRIS NORMAN (Chriso Normano) gyvo garso koncertas. Pradžia – 18 val.  Legendą apšildys kultinė Lietuvos roko grupė BIX ir pasaulinio lygio latvių violončelininkų trio „Melo-M“.  Po Chriso Normano koncerto prasidės pašėlęs vakarėlis,  kuriame pasirodys DJ JOVANI (Jonas Nainys), reperis IRONVYTAS, „Lietuvos balso“ dalyvis, atlikėjas IGORIS JARMOLENKA su  reperiu JULIAN VERDEE.

 „Chriso Normano  koncertinis grafikas  labai įtemptas. Džiaugiamės, mums pavyko išsiderėti, kad iki liepos 2 dienos kelių šimtų kilometrų spinduliu aplink Biržus, Chrisas Normanas nesurengs nei vieno koncerto, o vasaros viduryje, esame įsitikinę, Lietuvoje neabejotinai bus palanki ir epidemiologinė situacija. Tad Biržų rajone mūsų lauks ryški žvaigždė!“, –  sako renginio organizatoriaus, UAB „Biržiečių žodis“ direktorius Kęstutis Isakas.

 “Šiuo projektu norime parodyti, kad  Biržų krašte gali vykti aukščiausio lygio koncertai ir svečiuotis pirmo ryškumo žvaigždės. Taip pat svarbu pademonstruoti, kad rajono verslas žino – kas  yra socialinis atsakingumas ir paskatinti verslininkus dar daugiau prisidėti prie Biržų rajono gerovės“, – sako koncerto organizatoriaus, laikraščio  „Biržiečių žodis“ pagrindinio akcininko UAB „Biržų duona“ vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas.

Originalus  „prarūkytas“ „Smokey“ balsas

Muzikos gerbėjams visame pasaulyje žinomo dainininko plačiai pristatinėti nereikia. Būtent dėl išskirtinio, užkimusio Chriso Normano balso kadaise grupė „Kidness“ vadybininkų patarimu buvo pervadinta į „Smokey“. Kaip nekart aiškino grupės nariai, Chriso „prarūkytas“ balsas asocijavosi su „dūmais“ („smoke“ – angliškai dūmai, ), o tik vėliau grupę pervadino į „Smokie“.

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būsimoji žvaigždė, kurio didžiausią įtaką muzikiniam skoniui turėjo Elvisas Presley, “The Beatles”, Bobas Dylanas, Little Richardas ir “The Rolling Stones”, iš tėčio gavo dovanų savo pirmąją gitarą būdama vos septynerių metų.

1962 m. Chrisas Normanas įstojo į Bredfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus “Smokie” narius Alaną Silsoną ir a.a.Terry Uttley.

Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių – nuo “The Yen”, “Essence”, “Long Side Down” iki “The Elizabethans”. Tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo kartu su lemtingu grupės pavadinimu – 1975 m. buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės “Smokie” albumas “Pass It Around”, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu.

1978 m. “Smokie” aukso amžius – buvo išleistas albumas “The Montreaux Album”, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, singlas “Mexican Girl” tapo megahitu, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina “Stumblin’ in” pateko į amerikietiškojo “Billboard” TOP-10 pozicijas. Vėliau sekė akinančios šlovės metai, gastrolės visose kontinentuose ir pilni stadionai grupės gerbėjų.

Svaiginanti solinė karjera

Ir nors 1986 metais Chrisas Normanas jau visiškai paliko “Smokie” ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija labai įspūdinga – išleista daugiau kaip 50 singlų ir daugiau nei 30 albumų (9 iš jų – “Smokie” sudėtyje ir 25 – soliniai), pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų, atlikėjas iki šiol produktyviai kuria ir koncertuoja.

Po to sėkmingų Chriso Normano ir Suzie Quatro koncertų, jis bendradarbiauja su „Modern Talking“, „Blue System“, „CC Catch“ projektų įkūrėju, kompozitoriumi bei dainininku Dieteriu Bohlenu.

Su daina „Midnight Lady“ Chrisas Normanas užkariauja daugelio šalių muzikinį olimpą, 2014  metais su „CC Catch“ įkuria duetą „Another Night in Nashville“.

Pastaruosius 23 metus muzikantas gyvena Airijos jūroje esančioje Meno saloje, su žmona Linda susituokęs jau daugiau kaip 50 metų, jiems gimė penki vaikai (Brianas, Paulas, Michaelas, Stevenas, Susana), jie turi keturis anūkus.

„Pati laimingiausia diena mano gyvenime yra vedybos“, – ne viename interviu Chrisas dėkoja pabrėžia savo žmonos Lindos svarbą.  Tiesa, 2001 metais dainininko šeimai smogė itin skausminga žinia, kai važiuodamas motociklu pateko į avariją ir žuvo jų sūnus Brianas.   Tačiau atsigavęs po tragiškos žinios Ch.Normanas sėkmingai tęsė karjerą, vis dar laukiamas nuo Londono iki Bankoko, Miuncheno ir Sankt Peterburgo, kuriame netgi specialiai šventė savo gimtadienį.

Skambės visi hitai

Atlikėjas aktyviai kuria iki šiol, dar pernai išėjo jo solinis albumas „Just a Man“, taip pat aktyviai koncertuoja įvairiuose pasaulio kampeliuose ir savo energija stebina tūkstančius gerbėjų.

„Išlikti energingu padeda humoras ir mankšta. Nors ir labai tingiu, bet prisiverčiu eiti į sporto salę, daryti pritupimus, mankštintis“, – šypsosi Chrisas, kuris šiuo metu pradės koncertinį turą Vokietijoje, o vasarą surengs išskirtinį koncertą Lietuvoje.

Biržų rajone nuskambės „Living Next Door to Alice“, „Midnight Lady“, „Needless and Pins“, „Mexican Girl“, „Oh Carol“, „I‘ll Meet You at Midnight“, „Don’t Play Your Rock’N Roll to Me“ ir kiti įvairiuose pasaulio kontinentuose žinomi kūriniai.

Garsaus dainininko Chriso Normano vardas su lyrinėmis dainomis asocijuojasi tiek pat, kiek ir su energinguoju roku, todėl koncertas Biržų rajone žada būti ir rokenroliškas, ir melancholiškas. Tas laikas bus tarsi kelionė per atlikėjo gyvenimą, stabtelint įsimintiniausiose ir gražiausiose stotelėse.

Liepos 2 dieną viena iš pasaulinės žvaigždės Chriso Normano stotelių bus Kilučiai.

Bilietai https://www.bilietai.lt/lit/renginiai/koncertai/chris-norman–band-koncertas–apsildo-bix-dj-jovani-ironvytas-igoris-jarmolenka-ir-julian-verdee-viga-ir-grupe-350781/  

 50,507 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes