Šventėje „Nežiopsosi-nestokosi“ akį traukia asociacijos „Kūrėjų meistrų respublika“ paviljonai.

Šiandien tęsiasi vakar prasidėjusi tautodailės ir amatų šventė „Nežiopsosi – nestokosi“, skirta Šv. Antano atlaidams bei Kretingos miesto šventei.
Pasak renginio organizatoriaus, UAB „Kretingos turgus“ direktoriaus Nerijaus Tertelio, iš viso tautodailininkams ir kitiems prekiautojams skirta apie 230 vietų Rotušės aikštėje.
„Galbūt dėl ne itin gerų oro prognozių ar dėl kitokių priežasčių, o gal paprasčiausiai dėl atpratimo važiuoti į tokias muges, susirinko ne visi ketinę atvykti prekiautojai. Tačiau norinčių tikrai yra, o pasiūlyti pirkėjams jie turi visko – ir įvairiausių tautodailės dirbinių, ir maisto produktų, ir kitokių prekių“, – „Švyturiui“ sakė N.Tertelis.

Mugėje gausu įvairių medžio dirbinių.

Pasak direktoriaus, šiemet Kretingoje svečiuojasi ir asociacijos „Kūrėjų meistrų respublika“ atstovai, prekiaujantys ne tik savo rankomis sukurtais dirbiniais, bet ir galintys pirkėjams pasiūlyti įvairesnių, išskirtinesnių prekių. Mat į šią asociaciją priimami tik kokius nors išskirtinius galinius gaminantys tautodailininkai ar šiaip „auksinių rankų“ meistrai.

Sladžiausias medus – iš geriausio bitininko ranko.

Šv. Antano atlaidų ir Kretingos miesto šventės renginiai vyksta ne tik Rotušės aikštėje. Šįvakar kretingiškiai bei svečiai kviečiami į koncertus miesto estradoje, kur jų laukia ir įspūdingas „Šokantis fontanas“.
Rytoj, sekmadienį, po šv. Mišių Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje, į koncertą pakvies vargonininkė Jurga Kazakevičiutė, Klaipėdos Brass kvintetas bei solistė Beata Ignatavičiūtė.
Vėliau įvyks iškilminga Garbės piliečio vardo suteikimo bei Kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo ceremonija.
Šventinius renginius užbaigs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentų šokio ir muzikos performansas Rotušės aikštėje „Čia nieko nėra mūsų“.

 23,100 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes