Sekmadienį Kretingos Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčioje iškilmingai Garbės piliečio vardas suteiktas kretingiškiui Lietuvos krepšininkui Gintarui Krapikui. Taip pat pagerbti Kretingos rajono savivaldybės Kultūros ir meno premijų laureatai

Iškilmingoje ceremonijoje Savivaldybės tarybos sprendimu Kretingos rajono Garbės piliečio vardas už nuopelnus rajono bendruomenei sporto srityje, Kretingos rajono vardo garsinimą šalyje ir pasaulyje suteiktas krepšinio žaidėjui ir treneriui kretingiškiui Gintarui Krapikui.

Taip pat Savivaldybės tarybos sprendimu Kretingos rajono savivaldybės Kultūros ir meno premijos laureatais tapo: Kretingos rajono savivaldybės Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Brigita Barkauskaitė – už realizuojamus vertingus projektus, diakonas Bernardas Saulius Belickas OFM – už aktyvią ir reikšmingą kūrybinę ir kultūrinę veiklą, gidė Diana Jomantaitė-Jonaitienė – už išskirtinę kultūrinę-švietėjišką veiklą, tautodailininkas Alioyzas Pocius – už reikšmingą etninės kultūros ir paveldo puoselėjimą, Kretingos meno mokyklos šokių studija „Ratilėlis“ – už išskirtinį scenos meno (šokio) puoselėjimą ir laimėjimus atlikėjų konkursuose.

Apdovanojimus Garbės piliečiui ir premijos laureatams įteikė Savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Visus ceremonijos dalyvius bažnyčioje muzikos garsais džiugino Jurga Kazakevičiutė (vargonai), Klaipėdos Brass kvintetas ir solistė Beata Ignatavičiūtė.

 18,480 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes