Vasara daugeliui neatsiejama nuo maudynių ir poilsio gamtoje. Klaipėdos apskrities pareigūnai ragina prie vandens pramogauti saugiai ir atsakingai – sekmadienį, birželio 12 d., jau buvo gauti keli pranešimai apie uostamiesčio paplūdimiuose skendusius jaunuolius, o Plungėje, iš Paprūdžio g. esančio vandens telkinio buvo ištrauktas mirusio 1971 m. gimusio vyro kūnas.

Klaipėdos apskrities pareigūnai primena, kad vaikams iki 14 metų būti prie vandens telkinių, o ypač maudytis, be suaugusiųjų priežiūros yra draudžiama. Prie jūros pirmiausia būtina įsitikinti, ar budi gelbėtojai, ar leidžiama maudytis. Tą pasako prie gelbėtojų stočių kabančios vėliavos – geltonos ir raudonos spalvų vėliava patvirtina, kad paplūdimį prižiūri gelbėtojai. Geltona vėliava skelbia, kad maudytis pavojinga, raudona – draudžiama. Plaukioti vieniems jūroje ant pripučiamų čiužinių, ratų, ar kitokių daiktų, taip pat yra draudžiama.

Prieš lipant į vandenį reikia įsitikinti, ar krantas yra palankus maudytis saugiai, ar nėra per gilu. Pulti į vandenį iškart, nors diena ir labai karšta, negalima. Būtina saugotis stiprios srovės, o plaukiant valtimi – sėdėti ramiai, nes išdykaujant ar vaikštant ji gali apvirsti.

Pamačius skęstantį žmogų, policijos pareigūnai pataria nedelsiant kviesti gelbėjimo tarnybas telefonu 112. Labai svarbu kuo tiksliau nurodyti vietą, kurioje atsitiko nelaimė.  Saugiausia padėti skęstančiajam – numesti, ar priplaukus per atstumą paduoti, kokį nors plūduriuojantį daiktą, į kurį jis galėtų įsikibti ir laikytis virš vandens.

Klaipėdos policijos pareigūnai taip pat įspėja niekada nelipti į vandenį apsvaigus nuo alkoholio ar kitų svaigiųjų medžiagų – apsvaigęs žmogus aplinką ir savo galimybes vertinti gali neadekvačiai, o iki nelaimės tokiu atveju – vos vienas žingsnis.

Policijos pareigūnai taip pat primena, kad baudos gresia ir už rūkymą paplūdimiuose tam neskirtose vietose, vairuotojams – už automobilių palikimą ten, kur stovėti draudžiama – pavyzdžiui, per arti vandens telkinių.

Saugaus ir malonaus poilsio linkintys pareigūnai ragina laikytis taisyklių, o apie pastebėtus galimus pažeidimus nedelsiant informuoti policiją.

2021 m. nuo birželio iki rugsėjo mėn. įvairiuose Klaipėdos apskrities vandens telkiniuose nuskendo daugiau nei 10 žmonių.

https://kakava.lt/renginys/teatralizuotas-koncertas-3-3-arba-paskutiniai-bremeno-muzikantai-po-20-metu/2175/5464?utm_source=palangosks&utm_campaign=3+3arbabremenomuzikantai220707

 25,997 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes