Rugpjūčio 14 d., sekmadienį, Skuodo motodrome įvyko antrasis Lietuvos motobolo jaunimo mišraus čempionato etapas. Šio etapo rungtynėse, pasak Kretingos motobolo jaunimo  komandos trenerio Luko Šimkaus, kretingiškiams besivaržant su viena iš priešininkų komandų pasisekė parodyti įspūdingą rezultatą – 0 : 11, o kitose rungtynėse teko atlaikyti įtemtas rungtynes, mat tik paskutinę minutę kretingiškiams pavyko rezultatą persverti ir laimėti rungtynes rezultatu 1 : 2.

Pirmosiose rungtynėse šeimininkų Skuodo „Bartuvos“ jaunimo komanda rezultatu 5 : 0 įveikė Radviliškio „Žėrutį“. Skuodiškių gretose 3 kartus pasižymėjo Kipras Medvid, o po 1 įvartį pelnė Paulius Galdikas ir Elidijus Narkus.

Kretingos motobolo klubo jaunimo komanda šį etapą pradėjo rungtynėmis prieš Radviliškio „Žėručio“ komandą ir iškovojo pergalę rezultatu 0 : 11. Kretingiškiams net šešis įvarčius pelnė Andrius Lukauskas, po du – Edvinas Drąsutis ir Žydrūnas Gricius, vieną – Neilas Rimkus. Žalia kortele nubaustas buvo Radviliškio „Žėručio“ žaidėjas Arminas Petraitis.

Beje, pirmajame čempionato etape situacija buvo panaši: kova tarp Kretingos motobolo klubo jaunimo komandos ir Radviliškio „Žėručio“ pasibaigė rezultatu 13:0 Kretingos komandos naudai.

Paskutinėse šio etapo rungtynėse po atkaklios kovos Kretingos motobolo klubo jaunimas iškovojo pergalę prieš Skuodo „Bartuvą“ rezultatu 1 : 2. Nugalėtojams po 1 įvartį pelnė Edvinas Drąsutis ir Žydrūnas Gricius. Šeimininkų komandoje pasižymėjo Paulius Galdikas. Žaliomis kortelėmis nubausti buvo Žydrūnas Gricius ir Mantvydas Šeputas. Prieš tai Kretingoje vykusiame čempionato pirmajame etape Kretingos motobolo jaunimo komanda prieš Skuodo „Bartuvą“ laimėjo rezultatu 3 : 0.

„Vykusios varžybos buvo sėkmingos, bet jaunimui buvo sunkoka prisitaikyti prie Skuodo motodromo dangos, nes ji yra nelygi, ten yra senas asfaltas ir daug žvyro“, – sakė L. Šimkus.

Pasak trenerio, rungtynėse su Skuodo „Bartuva“ vos ne paskutinę minutę kretingiškis Edvinas Drąsutis išsiveržė vienas prieš vieną su skuodiškių vartininku ir įspyrė lemiamą įvartį. Treneris pripažino, kad kartais sėkmingesnes ar nesėkmingesnes rungtynes lemia ir savos sienos arba savi sirgaliai.

„Tikiuosi, kad su Skuodo komanda daugiau tokių įtemptų rungtynių nebeturėsime. Aš matau, kad mūsų, kretingiškių, jaunimo komanda yra aukštesnio lygio, todėl turime parodyti dar geresnį rezultatyvumą. Tačiau jau yra tendencija, kad Skuode vykstančiose varžybose mums ne viskas sklandžiai sekasi. Galbūt kažkuria dalimi tai vis dėlto lemia ta neįprasta skuodiškių aikštės danga,“ – pakomentavo vykusias varžybas Kretingos motobolo jaunimo  komandos treneris L. Šimkus.

Likę Lietuvos motobolo jaunimo čempionato etapai vyks tokia tvarka: rugsėjo 3 d. (šeštadienį) – Radviliškyje, rugsėjo 10 d. (šeštadienį) – finalas Kretingoje.

Mindaugas Laukys

Astos Tekoriutės nuotr.

 3,996 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes