Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė, kad Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys Stasys Kaniava nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo (VPIDĮ) reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu. Tirtos aplinkybės, kai pernai birželį S. Kaniava nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje ir balsavo už sprendimo projektą, susijusį su Grūšlaukės tvenkinio hidrotechninių statinių ir melioracijos sistemų atnaujinimu. Šiuo atveju jo privatus interesas gali būti sietinas su tuo, jog valstybės politikas yra gavęs Nacionalinės žemės tarnybos leidimą iki 2023 metų Grūšlaukės tvenkinyje naudoti žvejybos plotą.

Nustatyta, kad minėtasis savivaldybės tarybos sprendimo projektas, kurį svarstant posėdyje dalyvavo S. Kaniava, nebuvo tiesiogiai ir akivaizdžiai susijęs su šio valstybės politiko privačiais interesais. Jo asmeninis suinteresuotumas šio sprendimo projektu grindžiamas prielaidomis apie galbūt būsimą S. Kaniavos suinteresuotumą ateityje, tačiau VTEK neturi akivaizdžių duomenų, patvirtinančių valstybės politiko asmeninį suinteresuotumą minėtojo sprendimo projektu, kuriuo, be kita ko, buvo pritarta ir Grūšlaukės tvenkinio hidrotechninių statinių bei melioracijos sistemų atnaujinimo projekto teikimui. Todėl, VTEK vertinimu, S. Kaniavai nekilo pareiga nusišalinti ir VPIDĮ nuostatų jis šiuo atveju nepažeidė.

“Švyturio” inf.

 15,127 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes