Rugsėjo 11 d. Kretingos motodrome vykusiame Lietuvos motobolo jaunimo mišraus čempionato finale pirmąją vietą iškovojo Kretingos motobolo klubo jaunimo komanda. Apdovanojimų ceremonijos metu jaunuosius motobolistus pasveikino ir medalius bei taures įteikė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius ir Lietuvos motociklų sporto federacijos generalinė sekretorė Rusnė Jankūnaitė.

Komplikuotos lemiamos rungtynės

Finalinio etapo trečiosiose rungtynėse kretingiškiai rezultatu 3 : 1 nugalėjo Skuodo „Bartuvą“ ir iškovojo pirmąją vietą. Kretingos jaunimo komandoje po vieną įvartį pelnė šie žaidėjai: Gabrielius Pazdrazdis, Edvinas Drąsutis ir Andrius Lukauskas.

Tiesa, šiose rungtynėse Skuodo motobolistai iki trečiojo kėlinio vidurio pirmavo 1 : 0. „Susiklosčius tokiai situacijai teko imtis žaidėjų keitimo ir į žaidimą įsijungė tik neseniai traumą išsigydęs komandos lyderis Gabrielius Pazdrazdis. Šis sprendimas pasiteisino: per likusį pusę kėlinio rezultatas buvo išlygintas, o ketvirtajame kėlinyje buvo realizuoti dar du įvarčiai“, – sakė Kretingos motobolo jaunimo  komandos treneris Lukas Šimkus.

Pasak trenerio, G. Pazdrazdis maždaug 6 metus jau sportuoja jaunimo motobolo klube ir išsiskiria iš kitų komandos narių ypač tiksliais pataikymais į vartų plotą. Be to, jis gerai orientuojasi, kam perduoti kamuolį ir moka sudaryti tinkamas situacijas įvarčio realizavimui.

Aštuoniolikametis Gabrielius, pasak trenerio L. Šimkaus, jaunimo varžybose visada būdavo vienas iš pagrindinių atakuojančių puolėjų „Deja, dėl treniruotės metu patirtos traumos, šiais metais šis žaidėjas negalėjo atskleisti viso savo potencialo, nes visose kitose čempionato rungtynėse nerungtyniavo“, – sakė L. Šimkus.

Skuodo „Bartuvos“ treneris Kęstutis Sakalauskas apie šią lemiamą čempionato kovą dėl pirmos vietos sakė, kad Gabrieliaus įsijungimas į varžybas buvo netikėtas. „Mūsų, skuodiškių, komandoje buvo visi penkiolikamečiai, tad pamatę vyresnį ir su gerokai didesne patirtimi varžovą, galbūt mūsiškiai net psichologiškai palūžo“, – sakė K. Sakalauskas ir pridūrė, kad vis dėlto pagal varžybų nuostatus G. Pazdrazdis galėjo žaisti ir jokio pažeidimo čia nebuvo. Be to, šiame mišriame čempionate Radviliškio „Žėručio“ komandoje žaidė ir 35-erių metų žaidėjas, nors, pasak radviliškiečio trenerio Viktoro Gusevo, šio žaidėjo patirtis vos siekia vienerius metus, tad didelio meistriškumo jis pademonstruoti dar negalėjo.

Tikisi išgarsėti Europoje 

Tuo tarpu kretingiškių taktika rungtynėse su Radviliškio komanda buvo priešinga: čia buvo leista žaisti pačiam jauniausiam ir mažiausiai patirties turinčiam dvylikamečiui kretingiškiui Deivydui Žiubriui. „Tiesiog galėjome sau leisti prieš neseniai susibūrusią ir nedaug patirties turinčią Radviliškio komandą kovoti ne pačia stipriausia sudėtimi. Rezultatas vis vien buvo 8 : 1 mūsų naudai“, – sakė L. Šimkus.

Šiose rungtynėse įvarčiais pasižymėjo trys mūsų kraštiečiai: Edvinas Drąsutis įmušė 4, Žydrūnas Gricius – 3, Andrius Lukauskas – 2 įvarčius. Radviliškio „Žėručio“ komandos narys Žygimantas Augė savo komandai pelnė vieną įvartį.

Beje, paaiškėjo, kad minėtas pats jauniausias žaidėjas Deivydas labai rimtai žiūri į motobolo treniruotes ir turi didelių ambicijų šioje srityje. „Esu nusiteikęs daug sportuoti ir tapti geriausiu motobolistu Europoje. Noriu būti žinomas“, – paklaustas apie ateities planus atsakė Deivydas. Jaunuolis pasidžiaugė, kad šis čempionatas jam paliko puikių neišdildomų įspūdžių.

Jaunasis motobolistas papasakojo, kad motobolu susidomėjo, kai jam buvo 10 metų. „Tuomet mano senelis teisėjaudavo motobolo varžybose, tad su juo kartu vykdavau žiūrėti rungtynių, susidomėjau tuo sportu, po to dar dalyvavau motobolo vasaros stovykloje ir nuo to karto jau rimtai užsiėmiau šiuo sportu“, – sakė jis.

Beje, čempionate įspūdingą rezultatą pasiekė Andrius Lukauskas, mat iš viso realizavo net 20 įvarčių. „Andrius Lukauskas, Žydrūnas Gricius, Neilas Rimkus, Edvinas Drąsutis – tai mūsų ketvertukas, kurio  meistriškumo lygis ir amžius yra panašūs, tad ypatingai išskirti kažkurį iš šių žaidėjų negalėčiau. Jie visi gerai ir realizuoja įvarčius, ir ginasi, ir manevruoja motociklais, ir išmano taktinius dalykus“, – sakė L. Šimkus.

Kretingiškių treneris pabrėžė, kad komandai reikalingas bent vienas vedantysis žaidėjas, tačiau, žinoma, svarbus yra bendras komandinis darbas ir svarbios visos pozicijos. „Štai vartininko poziciją komandoje užima dar pakankamai jaunas, bet perspektyvus trylikametis žaidėjas Jokūbas Paulauskas. Tiesa, anksčiau vartininkus jaunimo komandoje turėjome net keturis, o dabar tik vieną“, – sakė L. Šimkus.

Šiame finalinių varžybų etape Radviliškio komanda kovojo ir prieš Skuodo „Bartuvą“: rezultatu 0 : 3 skuodiškiai įveikė priešininkus. „Bartuvos“ komandai 2 įvarčius pelnė Kipras Medvid, 1 – Paulius Galdikas.

Apdovanojimų ceremonijos metu Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius pasidžiaugė, kad pirmosios vietos medalius ir taurę tenka įteikti būtent kretingiškiams. „Reikėtų padėkoti tėvams, draugams ir visiems motobolo mylėtojams, kad čia susirinko. Aš matau, kad prieš mane stovi vyrai. Tad ypač reikėtų padėkoti tėveliams už jų pastangas ugdant savo atžalas, kad iš jų išaugtų tikri vyrai“, – kalbėjo meras.

„Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje motobolas atranda savo gerbėjus ir mylėtojus. Jauniesiems sportininkams linkiu nepaleisti savo karšto būdo, kuris matėsi aikštelėje jums kovojant dėl kamuolio, atakuojant ar ginantis. Linkiu jums toliau siekti savo tikslų ir kad būtent šis jaunimo čempionatas vyktų dar daugelį metų“, – sveikindama motobolistus kalbėjo Lietuvos motociklų sporto federacijos generalinė sekretorė R. Jankūnaitė.

Mindaugas Laukys

Dariaus Žvinklio ir autoriaus nuotr.

« 1 3 »

 

 26,604 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes