Kretingos rajono valdžios politiniai nesutarimai ir baimė bent šiek tiek surizikuoti kretingiškiams krepšininkams galėjo kainuoti galimybę rungtyniauti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Tačiau po ketvirtadienį įvykusio Savivaldybės tarybos posėdžio kainuos „tik“ 30 tūkst. eurų.
Naujos krepšinio arenos Kretingos sporto ir sveikatingumo komplekse bene labiausiai laukia „Kretingos krepšinio klubo“ krepšininkai. Per praėjusį NKL sezoną rungtyniavę tik išvykose sportininkai tikėjosi, jog jau po kelių dienų prasidėsiančiame naujajame sezone jie su varžovais galės susitikti jau savo aikštėje. Tačiau politinės išrinktųjų rietenos nulėmė šiek tiek kitokią ateitį – bent jau naujojo NKL sezono pradžia kretingiškiams krepšininkams bus „ant ratų“ – vėl teks rungtyniauti išvykose.
Vis dėlto guodžia tai, kad Kretingos krepšinio komanda rungtyniaus Nacionalinėje lygoje, nors tokia galimybė rajono biudžetui kainuos 30 tūkst. eurų. Pridėti dar 10 tūkst. eurų planuoja patys krepšininkai, kuriuos tikisi surinkti iš savo rėmėjų.
Būtent tiek, 40 tūkst. eurų, pareikalavo NKL vadovybė už tai, kad antrą sezoną iš eilės kretingiškiai krepšininkai apskritai galėtų rungtyniauti lygoje, neturėdami savo aikštės. Mat norint būti pilnateisiu NKL nariu, nuosava krepšinio aikštė yra būtina.
„Per praėjusį sezoną mūsų komandai žaisti NKL buvo padaryta išimtis – suteikta teisė rungtyniauti išvykose. NKL vadovybė suprato mūsų situaciją, todėl padarė išlygą ir griežtai nereikalavo turėti savo areną. Suprantama, buvo labai sudėtinga rungtyniauti tik išvykose, kelionės labai vargino, be to, turėjome ir nemažai išlaidų, o pajamų nebuvo jokių, tik rėmėjų skiriamos lėšos“, – Tarybos nariams pasakojo Kretingos krepšinio klubo vadovas Arimantas Mikaločius.
Šiemet, pajudėjus Sporto ir sveikatingumo komplekso statybos darbams, kretingiškiams krepšininkams atsirado viltis, jog dėl rungtyniavimo NKL jokių problemų nekils. Lygos vadovybė pareikalavo garantinio rašto, kad prasidėjus sezonui krepšininkai jau turės naują areną. Birželį dabar jau buvęs Savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Viskontas tokį raštą pasirašė.
Pasak E.Viskonto, pasitarimuose rangovas „HSC Baltic“ užtikrinęs, jog naudotis krepšinio aikšte krepšininkai tikrai galės rudenį. Tačiau visa rizika dėl to, kad objektas neatiduotas eksploatacijai, teks Savivaldybės administracijai. Tokia situacija tenkino ir krepšininkus, ir NKL vadovus.
Beje, raštą, jog Kretingos krepšinio klubo komanda išbraukiama iš NKL sąrašo, buvo gautas jau anksčiau. Savivaldybės administracijos direktoriaus E.Viskonto pasirašytas raštas suteikė komandai galimybę vėl į jį sugrįžti.
Bet rugsėjo viduryje viskas apsivertė aukštyn kojomis – Savivaldybės administracijos direktorius E.Viskontas neteko savo pareigų, esą, prarado pasitikėjimą. Taip pat subyrėjo ir valdančioji dauguma. Todėl galimybė naujojo sezono rungtynes žaisti savo salėje kretingiškiams krepšininkams vėl pakibo „ant plauko“.
Pasak A.Mikaločiaus, gavę dar vieną raštą iš NKL apie komandos pašalinimą iš lygos, sportininkai vis dėl to šiaip taip prikalbino lygos vadovus suteikti dar vieną galimybę. Pasiūlymas pasinaudoti Rietave esančia arena buvo atmestas, tačiau leista rinktis – dar vieną sezoną žaisti išvykose, tik su sąlyga, kad klubas sumokės lygai 40 tūkst. eurų.
Pasak Savivaldybės mero Antano Kalniaus, rungtyniauti Sporto ir sveikatingumo komplekso krepšinio aikštėje kol kas neįmanoma.
„Salės grindis dar reikia plauti ir plauti, neįrengti dušai, persirengimo kambariai, nėra net durų, krepšių irgi nėra“, – Tarybos posėdyje krepšinio aikštės trūkumus dėstė A.Kalnius.
Kad dar daug ką reikia padaryti, kad būtų galima normaliai rungtyniauti, sutiko ir A.Mikaločius.
„Krepšinio aikštės būklę apžiūrėjo ir atvykę NKL atstovai, mes irgi ne kartą lankėmės. Ir mus, ir NKL vadovus dabartinė situacija tenkina, jei ne rungtyniauti, tai bent treniruotis tikrai galime. Tik bėda, kad valdžia bijo prisiimti riziką, jog kas nors gali atsitikti eksploatacijai neatiduotame objekte“, – sakė A.Mikaločius.
Vis dėlto Savivaldybės taryba protokoliniu sprendimu nutarė skirti iš rajono biudžeto 30 tūkst. eurų, tam, kad krepšinio klubas, pridėjęs dar 10 tūkst. eurų, galėtų užsimokėti NKL už galimybę rungtyniauti lygoje.
„Rungtyniauti NKL siekėme 22 metus, todėl prarasti tokią galimybę dėl kažkokios aikštės neturėjimo, būtų labai apmaudu“, – sakė A.Mikaločius.

 21,887 peržiūrų (-a)

67% LikesVS
33% Dislikes