Kretingos ligoninėje diegiamos naujovės.

Naujienos iš Kretingos ligoninės ne vieną gali stebinti. Pusantro mėnesio liko iki kompiuterinio tomografo darbo pradžios, suskaičiuotos dienos liko, kai ligoninė gaus apie pusšimtį naujų šiuolaikiškų lovų, o kitų metų vasarą pradės veikti naujas Priėmimo skyrius.

Tomografui – švino apsauga
Pasak ligoninės vyriausiojo gydytojo Romaldo Sakalausko, kompiuterinis tomografas sparčiai ruošiamas darbui. Šiuo metu svarbiausia pagal visus radiologinės saugos reikalavimus į rengti patalpą, kurioje jis bus sumontuotas.
„Tomografas skleidžia tam tikrus žalingus spindulius, o kad nebūtų žalos aplinkai ir neigiamo poveikio žmonėms, būtina įvykdyti visus radiacinės saugos reikalavimus. Todėl sienose turi būti sumontuotos švino plokštės, o patalpą, kurioje dirba aptarnaujantis personalas, turi skirti švinuotas stiklas. Maždaug kitą savaitę turime gauti visas komplektuojančias medžiagas, o vėliau jau prasidės tomografo derinimas“, – teigė R. Sakalauskas.
Jo nuomone, lapkritį derinimo darbai dar tęsis, o gruodžio pirmoje pusėje jau bus galima tirti pirmuosius ligonius. Darbuotojai pasiruošę, jie laukia. Tačiau tai dar ne visos naujienos.
„Kitą savaitę ligoninę pasieks 50 naujų, šiuolaikinių lovų. Jos pakeis senas, nekokybiškas lovas palatose. Jos turi modernius čiužinius, su jomis bus galima pavartyti ligonius, manau, pacientai galės įvertinti tokį pasikeitimą“, – sakė vyr. gydytojas.

Taip turėtų atrodyti naujasis Priėmimo skyrius.

Ligonius nešios rankomis
Trečioji naujovė, jau kitą savaitę atkeliausianti į ligoninę – naujas liftas iš Olandijos. Jis turėtų būti sumontuotas Kalėdoms. Senas liftas yra su liftininkėmis, jam aptarnauti nuolat reikėjo keturių žmonių. Naujas automatinis liftas – ne naujovė pasaulyje, tačiau susitaupys kelių žmonių darbas. Liftas bus montuojamas apie pusantro mėnesio, tad ligoninės personalas jau dabar ruošiasi nelengvam laikotarpiui, kai ligonius gali tekti gabenti iš aukšto į aukštą tiesiog rankomis, savo fizinės jėgos pagalba.
„Matyt, daugiausia čia teks pasidarbuoti ūkio skyriaus vyrams, kurie slaugėms, sesutėms padėtų transportuoti ligonius iš skyriaus į skyrių“, – kalbėjo R. Sakalauskas.
Paklaustas, ar tokios nemenkos išlaidos ligoninės infrastruktūrai gerinti, suteikiant daugiau patogumų ligoniams ir personalui, neįvarys įstaigos į skolas, vyr. gydytojas tik šyptelėjo ir sakė, kad jie viską apskaičiavo, liko neužmirštas ir personalo atlyginimų klausimas.
„Visiems darbuotojams turime nuosekliai didinti atlyginimus. Nuo rugsėjo 1 d. padidintas atlyginimas slaugytojų padėjėjams 30 eurų, po Naujųjų metų joms reikės mokėti 840 eurų, slaugytojams nuo rugsėjo 1 d. alga didėjo 60 eurų, jiems alga didėjo šiemet jau antrą kartą, nes nuo gegužės 1 d. didinome didesniu mastu. Slaugytojams, turintiems aukštąjį išsilavinimą, alga didėjo 100 eurų. Stengiamės visus vertinti pagal darbą, jo intensyvumą, o kad būtų iš ko kelti atlyginimus, turime dirbti geriau, nei anksčiau. Tai yra gydymo kokybės ir rezultatų siekimas, kitaip iš niekur lėšos neateis“, – teigė R. Sakalauskas.

Į ligoninę jau atkeliavo naujas tomografas.

Ligoninės vadovas kalbėjo, kad palaipsniui palankiau sprendžiasi ir gydytojų kadrų klausimas. Gydymo įstaigoje dirbs šiuo metu dar su savivaldybės finansine parama studijuojantys, be to, pasiektas sutarimas su atvažiuojančiais gydytojais-konsultantais. Pacientus priiminėja neurologas, urologas, odos gydytojas, kardiologas, traumatologai.
„Kuo geriau dirbsime, tuo mažesnės pas mus bus ir pacientų eilės. Tie skyriai, kurie lieka ir veikia ligoninėje, turi teikti tik aukšto lygio paslaugas“, – įsitikinęs R. Sakalauskas.

Naujas priėmimo skyrius – kitą vasarą
Internete skelbiamas Kretingos ligoninės priestato statybos projektas. Jeigu viskas eis pagal planą, naujas priėmimo skyrius kitą vasarą jau turėtų veikti.
„Naujajame priestate bus gydytojų kabinetai, kuriuose bus galima apžiūrėti, diagnozuoti atvykstančius ligonius. Ten bus galima stebėti, aptarnauti ligonius, jiems vaistus sulašinti. Reikia pripažinti, kad šiandien mūsų priėmimas jau atgyvenęs. Jeigu anksčiau dar galėjome tokį naudoti, tai dabar – tikrai ne. Jeigu netikėtai nestrigs finansavimas, tokį priestatą per gerą pusmetį galima pastatyti ir įrengti“, – sakė vyr. gydytojas.

 34,310 peržiūrų (-a)

91% LikesVS
9% Dislikes