Kretingos komunalininkai šią savaitę pradėjo puošti miestą Kalėdoms.

Praėjusią savaitę Kretinga pradėjo ruoštis ir puoštis Kalėdoms. Po ilgesnės pertraukos šiemet Rotušės aikštėje bus puošiama tikra gyva eglutė.
Miesto puošyba besirūpinančios Kretingos seniūnijos seniūnė Gintarė Liobikienė tvirtino, kad šiemet dėl smarkiai padidėjusių elektros kainų kalėdinės iliuminacijos nesumenks.
„Miesto puošimui paprastai skiriame apie 24 tūkst. eurų, taip yra ir šiemet. Centrinėje miesto dalyje apšvietimo ir iliuminacijų permainų nebus, o likusioje dalyje, kurioje yra atjungtas kas antras gatvių apšvietimo stulpas ir lempa, taip ir liks. Šiemet puošybos temą pasirinkome „Ledo karalystę“, kai visur šalta ir balta,“ – kalbėjo G. Liobikienė.
Ji sakė, kad šiemet miesto kalėdinė eglutė bus tikra, gyva ir žalia, ją dovanoja kretingiškių šeima. Dėl tikros eglės pasirinkimo buvo nuspręsta jau vasaros pabaigoje, nes karkasinės eglės kiek pabodo.
Eglutės puošybai samdoma bendrovė, kuri pagal seniūnijos užsakymą stengsis įgyvendinti bendrą puošybos temą. Ji taip pat pasirūpina ir visais eglutės žaisliukais bei lemputėmis. Jeigu pati miesto seniūnija būtų pirkusi visus eglutės žaisliukus, puošybą bei iliuminaciją, viskas kainuotų daug brangiau.
Planuojama, kad Kretingos miesto kalėdinės eglės įžiebimo ceremonija vyks gruodžio 3 dieną.

 12,250 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes