Kretingos rajono savivaldybėje savo skyrius bei dabartinės sudėties Savivaldybės taryboje savo atstovus turinčios politinės partijos ir organizacijos aktyvios tarpusavio kovos dėl rinkėjų balsų kitų metų kovo 5-ąją vyksiančiuose savivaldos rinkimuose dar nepradėjo. Iš penkių partijų ir vieno politinio komiteto konkrečiau apie būsimuosius rinkimius sąrašus kol kas papasakoti galėjo tik dviejų partijų Kretingos skyrių vadovai.
Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų partijos Kretingos skyriaus pirmininkas Dangiras Samalius teigė, jog būsimasis skyriaus rinkimis sąrašas jau suformuotas. Praėjusį sekmadienį skyriaus nariai reitingavo jame įrašytus galimus kandidatus į Tarybos narius.
„Pirmoje vietoje būsimajame kandidatų sąraše įrašytas skyriaus pirmininkas D. Samalius. Antroje vietoje Vaidas Kuprelis, trečioje – Juozas Mažeika, ketvirtoje – Asta Machmajeva ir penktoje – Arūnas Apželtis“, – „Švyturiui“ tegė D. Samalius.

Dangiras Samalius.

Pasak skyriaus pirmininko, kandidatūra į mero pareigas nepasikeitė – skyrius siūlo jį, D. Samalių.
„Viską dar turi patvirtinti partijos centrinis štabas, rezultatų kol kas dar nežinau“, – praėjusį trečiadienį sakė D.Samalius.
Suformuotą sąrašą taip pat jau turi ir Lietuvos demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Kretingos skyrius. Pasak jo pirmininko Arūno Merkelio, pirmajame penketuke pirmoji vieta skirta skyriaus pirmininkui A. Merkeliui, antrojoje – Vitalija Valančiutė, trečiojoje – Tomas Abelkis, ketvirtojoje – Stasys Kaniava ir penktojoje – Laura Šakinė.

Arūnas Merkelis.

„Būsimą kandidatą į Savivaldybės merus irgi turime. Juo tapti siūlysime dabartinį Vydmantų seniūną Rimvydą Šakinį. Jo kandidatūrą jau patvirtino ir sąjungos vadovai“, – „Švyturiui“ sakė A. Merkelis. Tačiau, anot jo, kandidatų į Tarybos narius sąrašas irgi kol kas dar preliminarus.
Lietuvos socialdemokratų partijos Kretingos skyriaus pirmininkas Steponas Baltuonis „Švyturiui“ teigė, jog preliminarus sąrašas yra, tačiau galimi kandidatai surašyti abėcėlės tvarka, kol kas nereitinguoti.

Steponas Baltuonis.

„Dar nenusprendėme, kokį reitingavimo modelį pasirinkti. Taip pat skyriuje nėra vieningos nuomonės, kas apskritai turėtų būti sąraše, daugiau ar mažiau jaunimo ir t. t. Stengiamės, kad sąrašas būtų įvairesnis“, – sakė S. Baltuonis.
Tačiau kandidatą į merus socialdemokratai jau turi – nuspręsta į šias pareigas siūlyti Egidijų Viskontą.
Lietuvos liberalų sąjūdžio Kretingos skyriaus pirmininkas Romualdas Jablonskis „Švyturiui“ teigė, jog galutinio sąrašo dar neturi, nes kai kurie galimi kandidatai dar neapsisprendė.

Romualdas Jablonskis.

„Galimų kandidatų į Savivaldybės tarybos narius sąrašą suformavome apie 80 proc. Tačiau pirmojo penketuko kol kas neturime. Taip pat dar neaišku, ką siūlysime į mero pareigas“, – sakė R. Jablonskis.
Darbo partijos Kretingos skyriaus pirmininkas Vytautas Ročys teigė, jog kandidatų sąrašas dar nereitinguotas. Tai padarius, jį turės patvirtinti visuotinis susirinkimas, kuris planuojamas gruodžio 12-ąją.

Vytautas Ročys.

Tačiau apie kandidatūrą į mero pareigas darbiečių vadovas kalbėjo kur kas konkrečiau.
„Manau, kad siūlysime Jolitos Vaickienės kandidatūrą, kuri nuo lapkričio vidurio jau yra Darbo partijos narė. Vis dėlto galutinį žodį tars visuotinis susirinkimas“, – sakė V. Ročys.
Politinio komiteto „Kretingos kraštas“ vadovas Antanas Kalnius „Švyturiui“ teigė, jog rinkiminis sąrašas taip pat dar neužbaigtas.
„Gruodžio viduryje planuojame sušaukti visuotinį narių susirinkimą, kuris ir priims galutinį sprendimą dėl rinkiminio sąrašo. Anksčiau įvykusiame visuotiniame susirinkime buvo nuspręsta į mero pareigas iškelti mano kandidatūrą“, – sakė A. Kalnius.

Antanas Kalnius.

 29,440 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes