Savaitgalį Kretingos muziejuje koncertavo unikalus akademinės muzikos kamerinis ansamblis. Ir tai buvo ne Melagių dienos pokštas. Lina Marija Songailė (smuikas) ir Gabrielė Ašmontaitė Bačkuvienė (arfa) dvarų kultūros mylėtojams atliko lietuvių ir pasaulio kompozitorių kūrinius. Įdomu tai, kad gyvai pasiklausyti koncertinės arfos skambesio Lietuvoje dar nėra daug galimybių, mat jų tiesiog nėra dar daug (galbūt ir dėl to, kad jų kainos siekia 25 tūkst. eurų ir daugiau). Beje, viena iš atlikėjų, Lina, prisipažino, kad jos giminės šaknys siekia būtent Kretingos kraštą.

Balandžio 1-osios popietę muziejuje skambėjo ne tik muzika: buvo ir pasakojimų apie dvarų muzikos tradicijas. Apie tai žiūrovams papasakojo muziejaus darbuotoja Diana Jomantaitė-Jonaitienė. Tad renginyje, kurio lankytojai  pilnai užpildė visą Baltąją salę, žiūrovai turėjo galimybę pasinerti tarsi į romantišką kelionę laiku – į praeityje klestėjusią dvarų kultūrą.

Kretingą aplankiusio ansamblio repertuarą sudaro ir savitos šiuolaikinių kūrinių aranžuotės. Linos ir Gabrielės duetas aktyviai koncertuoja bei dalyvauja festivaliuose. Šio ansamblio narės – aukšto meistriškumo solistės, bendradarbiaujančios rengiant įvairius muzikinius projektus.

<…>

(bus daugiau)

Autoriaus nuotraukos.

« 1 2 »

 4,497 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes