Balandžio 22 d. (šeštadienį) vyks Tarpklubinio-komandinio čempionato varžybų etapas: individuali rungtis „501“ vyrų ir moterų Lietuvos ir Baltijos reitingo varžybos su jaunimo ir paguodos turnyrais. Varžybas organizuoja sporto klubas „TOPAS“ ir Lietuvos „DARTS“ sporto federacija. Varžybų vieta: Kretingos r. kultūros centras, J. Pabrėžos g. 1, Kretinga.

 Būtina išankstinė registracija

 Varžybų organizatoriai pabrėžia, kad dalyvių registracija varžybų vietoje nebus vykdoma. Todėl privaloma išankstinė dalyvių registracija svetainėje www.dartsfederacija.lt arba el. paštu klubastopas@gmail.com iki 2023-04-21 12:00 val. Dalyviai, neužsiregistravę iš anksto, praranda teisę dalyvauti varžybose ir būti reitinguoti. Pasibaigus išankstinei registracijai bus traukiami ir skelbiami „TOPAS taurė 2023“ burtai federacijos puslapyje.

Pasak organizatorių, šios varžybos vyks „Darts Connect“ platformoje, rezultatai bus skelbiami tiesiogiai, finalinės kovos bus filmuojamos. Pagrindinė rungtis „501“ – individuali rungtis su „dviguba pabaiga“. Pirmieji 16/24/32 pagal Lietuvos reitingą vyrai ir atitinkamai 4/6 moterys skirstomi į pogrupius pagal užimamą vietą reitinge, kiti – burtų keliu. Pogrupyje ir vyrai ir moterys žaidžia iki 3 laimėtų legų. Į tolimesnį (vieno minuso) etapą patenka po 2 žaidėjus iš pogrupio. Vyrai atkrintamosiose varžybose ir pusfinalyje žaidžiama iki 4 legų, o finale – iki 5 laimėtų legų. Moterys atkrintamosiose žaidžia iki 4 laimėtų legų, o finale iki 5 laimėtų legų.

Paguodos turnyre vyrai ir moterys varžysis atskiruose pogrupiuose, bus vykdoma atskira registracija į paguodos turnyrą (registracija varžybų vietoje po pogrupių etapo). Paguodos turnyro formatas „301“ – „dviguba pradžia“ ir „dviguba pabaiga“ vieno minuso sistema žaidžiant iki 2 laimėtų legų – finalas iki 3 laimėtų legų.

Galios griežtos taisyklės

 „Topas taurė 2023“ organizatoriai informavo, kad šių varžybų metu galios jų nustatytos taisyklės. Pavyzdžiui, varžybų salėje bus DRAUDŽIAMA vartoti alkoholinius gėrimus ir rūkyti, varžybų dalyviams, atkrintamųjų metu, pusfinaliuose ir finaluose, bus draudžiama dėvėti sportines kelnes, džinsus, velvetus, šortus, tampres, avėti sportbačius, šlepetes, laisvalaikio tipo sportbačius. Tvarkinga klasikinė smiginio apranga ir avalynė visų varžybų metu – privaloma.

Tiesa, prie taikinių (žaidimo erdvėje) su savimi bus galima turėti vandens stiklinę arba vandenį permatomoje taroje, o termosai, neskaidrios gertuvės bus draudžiamos. Įvairiausi vaisvandeniai, energetiniai gėrimai, sultys ir kt. vartojami laisvalaikio zonoje (ne žaidimo erdvėje, ne prie taikinių).

Varžybų dalyviams draudžiama piktybiškai trukdyti kitiems dalyviams, organizatoriams, įžeidinėti dalyvius, žiūrovus, organizatorius. Privaloma vykdyti vyr. teisėjo nurodymus. Metimo metu privalu laikytis tylos.

Nesilaikant Lietuvos „DARTS“ sporto federacijos nustatytų LT reitingo varžyboms taisyklių iš pradžių dalyvis įspėjamas, o už pakartotinį šios taisyklės nepaisymą, žaidėjas diskvalifikuojamas, o žiūrovas palydimas iš varžybų vietos. Esant grubiam taisyklių pažeidimui, dalyvis šalinamas iš varžybų.

Varžybų organizatoriai pasilieka sau teisę keisti varžybų nuostatus, jeigu tai bus būtina susidarius nenumatytoms situacijoms, apie tai informuojant varžybų dalyvius ir Lietuvos „DARTS“ sporto federacija.

Programa ir apdovanojimai

Šeštadienio (balandžio 21 d.) varžybų programa prasidės nuo 9:30: 1) 09:30 – 10:30 val. dalyvių registracijos patvirtinimas ir tarpklubinio etapo registracija; 10:50 val. – varžybų atidarymo ceremonija; 2) 11:00 val. – tarpklubinio/komandinio čempionato varžybų etapas; 3) 12:00 val. – „501“ asmeninės rungties pradžia. Po pirmojo „501“ asmeninių atkrintamųjų varžybų rato vyks paguodos ir jaunimo turnyrai (vienu metu).

Startiniai mokesčiai: Pagrindinė rungtis „501“ – 20 € (su LDSF licencija), 25€ (be LDSF licencijos ), dalyviams iki 18 metų (turintiems asmens dokumentą) – 10 Eur (su LDSF licencija), 13 Eur (be LDSF licencijos). Varžybų organizatoriai nuo kiekvieno varžybų dalyvio (žaidėjas vyras – 5 Eur, žaidėja moteris – 3Eur) LDSF sumoka varžybų dalyvio mokestį.

Prašomas išankstinis apmokėjimas: klubo vadovas ar jo įgaliotas asmuo atlieka pavedimą į sporto klubo „TOPAS“ sąskaitą už savo klubo žaidėjus. Jeigu reikalinga sąskaita arba kitoks apmokėjimo būdas informuoti ir susitarti su Romualdu Jablonskiu (el. paštas romualdasjablonskis@gmail.com). Nelicencijuoti žaidėjai užsiregistravę į varžybas atlieka startinio mokesčio dydžio pavedimą, pagal nurodytus rekvizitus. Neatlikus apmokėjimo iš anksto, klubo žaidėjai arba klubo vadovas jį atlieka varžybų vietoje. Sporto klubas „Topas“. Įmonės kodas: 304415979. Adresas: P.Bizausko g. 7-2, LT-97146, Kretinga. Sąskaitos numeris: LT517300010150103825.

Varžybų nugalėtojų laukia ne tik apdovanojimai taurėmis ir medaliai, bet ir piniginiai prizai.

Pagrindinėje rungtyje „501“ 1 vietą užėmusieji prizininkai bus apdovanojami taurėmis ir piniginiais prizais, 2–3 vietas apdovanos medaliais ir piniginiais prizais. Vyrams: I vieta – 100 Eur, II vieta – 70 Eur, III vieta – 2×50 Eur, V vieta – 4x20Eur (esant žaidėjų daugiau nei 80 vyrų ar 20 moterų, privalomas apdovanojimas už 5 vietą toje grupėje).  Moterims: I v. – 60 Eur, II v. – 40 Eur, III v. – 2×30 Eur, V v. – 4×20 Eur (esant žaidėjų daugiau nei 80 vyrų ar 20 moterų, privalomas apdovanojimas už 5 vietą toje grupėje). Paguodos ir jaunimo rungtis apdovanojami taurėmis ir (arba) medaliais.

Pabrėžiame, kad privaloma išankstinė dalyvių registracija – www.dartsfederacija.lt arba e.paštu klubastopas@gmail.com iki 2023-04-21 12:00 val.

Tiesa, varžybų metu numatytos ir maitinimo bei apgyvendinimo galimybės. Maitinimas: Varžybų vietoje veiks kavinė/baras, bus teikiama dienos pietų paslauga iš anksto užsisakiusiems varžybų dieną ryte (registracijos metu). Apgyvendinimas: motelis „Smagratis“, Žemaitės al. 31a, LT-97106 Kretinga (būtina išankstinė kambarių rezervacija: 8 657 991 57)

 2,188 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes