Žemės sklypo schema Kartenoje ir Žemės sklypo schema Padvariuose.

Kretingos rajono savivaldybė planuoja kreiptis į Nacionalinę žemės tarnybą, kad ši suprojektuotų du žemės sklypus visuomenės reikmėms. Sprendimo projektas bus teikiamas savivaldybės Tarybai. Vienas žemės sklypas yra Kartenos miestelyje, kitas – Padvariuose.
Kretingos seniūnijos seniūnė Sigita Riepšaitė teigė, kad Padvariuose Sodų gatvėje esantį 0,14 ha ploto žemės sklypą paimti visuomenės poreikiams inicijavo seniūnija.
„Ta Sodų gatvės dalis, kuriame yra sklypas, sparčiai vystosi. Sklypas prie pat gatvės, jis niekieno, stovi apleistas. Buvo ir taip, kad vasarą liko nešienautas, užsidegė žolė, o šalia stovi daugiabutis. Tad pati seniūnija inicijavo šio žemės sklypo paėmimą visuomenės reikmėms“, – sakė S. Riepšaitė.
Seniūnė kol kas negalėjo pasakyti, kam konkrečiai jis bus panaudotas, pasak jos – ateitis parodys.
0,11 ha sklypas Kartenoje turi kitokią istoriją. Jis yra prie tvenkinio, susidariusio buvusiame žvyro karjere. Bemaž visa tvenkinio pakrantė jau yra privatizuota, liko tik nedidelis plotelis, esantis tuoj pat už kapinių. Jį ir ketinama panaudoti visuomenės reikmėms.
Kartenos bendruomenės pirmininkas Marius Meškauskas sakė, kad sklypo vieta pati savaime prašosi būti panaudota rekreacijos tikslams. Pakrantėje galėtų atsirasti minimali infrastruktūra, reikalinga poilsiautojams, bet kas galėtų naudotis laisvu priėjimu prie tvenkinio. Paklaustas, ar žmonės nesibaidys netoliese esančių kapinių, M. Meškauskas sakė, kad tai neturėtų būti kokia problema: „Tada galima maudytis ar poilsiauti prie Minijos“. Jo teigimu, savivaldybė skiria bendruomenėms po 10 tūkst. eurų, tad jų dalį jau šiemet galima būtų panaudoti sklypo prie tvenkinio tvarkymui.
Bendruomenės pirmininkas pastebėjo, kad visuomenės poreikiams būtina išsaugoti ir su senąja bei naująja Kartenos kapinių dalimis besiribojančius sklypus, kada nors jie gali būti reikalingi kapinių plėtrai.
Sprendimą dėl minėtų žemės sklypų Padvariuose ir Kartenoje paėmimą visuomenės reikmėms turi priimti savivaldybės Taryba, tikėtina – gegužės mėnesį.

 14,488 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes