Blogas pavyzdys gali būti užkrečiamas netgi dėl smulkiausios detalės. Tai per vėlai įvertino Klibių bendruomenė, gyvenvietės švarinimo talkos metu radusi dvi senas automobilių padangas. Per dvi–tris naktis dvi padangos virto tikru kalnu.
Kaip pasakojo Klibių bendruomenės pirmininkas Jurijus Petrovas, baigiantis balandžiui kaimo gyventojai noriai dalyvavo tradicinėje švarinimo talkoje. Sutartoje vietoje, iš kur komunalinei tarnybai būtų patogu išvežti surinktas šiukšles ir kitokias atliekas, buvo sunešti maišai su šiukšlėmis. Kažkas atkampioje ir rečiau lankomoje gyvenvietės vietoje rado dvi senas automobilio padangas ir atnešė prie visų šiukšlių maišų. Niekas nieko blogo negalvojo.


Tačiau po nakties vietoje dviejų padangų buvo jau keletas, ir toliau po kiekvienos nakties panaudotų ir išmestų padangų skaičius vis didėjo, palaipsniui tapo grėsmingu pavojingų atliekų kalnu.
„Sunku patikėti, kad vis didėjantis padangų kalnas kyla tik dėl mūsų gyventojų kaltės. Plika akimi matyti, kad nemaža dalis padangų – nuo didžiųjų sunkvežimių ar vilkikų. Kaip jos čia atsirado? Ogi dėl kelių projektuotojų kaltės ir neteisingai pastatytos turbo-sankryžos, Klibiai tapo lyg pravažiuojamas kiemas. O kai važiuoji – matai aplinką. Akivaizdu, kad kažkas iš sunkvežimių vairuotojų pastebėjo pamestas padangas, informacija perėjo iš lūpų į lūpas – taip ir pradėjo dygti padangų kalnas“, – pasakojo J. Petrovas.
Nežinia, ką daryti. Pasak bendruomenės pirmininko, nors vaizdo kamerą sumontuok kur šalia ir stebėk, kokie niekdariai teršia Klibius. Tačiau visų pirma turi suskubti komunalinės tarnybos ir operatyviau šalinti pavojingų atliekų sankaupą, atsiradusią ne dėl vietinių gyventojų kaltės.
Seniūnija pastatė perspėjimą, kad pastebėti aplinkos teršėjai bus perduoti policijai, tačiau vargu ar tai sustabdys sąžinės neturinčius žmones.

 9,585 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes