Šį savaitgalį Vydmantuose praūžė Kretingos rajono seniūnijų sporto žaidynės, kurias net septintą kartą iš eilės laimėjo Kartenos seniūnijos sportininkai, antroje vietoje palikę Žalgirio, o trečioje – Salantų seniūnijų sporto entuziastus. .
Su pergale pasveikinę Kartenos seniūnę Arūnę Putvinienę, mėginame išgauti sėkmės receptą: kas motyvuoja, uždega ir neleidžia užgęsti šios bendruomenės dvasiai? Seniūnė šypteli ir visas pagyras bei laurus dailiai nukreipia į šios bendruomenės pirmininko pusę.
– Jei ne jis, tai kaži kaip būtų, – priduria.

Taip mes gauname unikalią progą pakalbinti patį didžiausią Kartenos motyvatorių, įkvėpėją bei trenerį Marių Meškauską.
– Gerbiamas Mariau, išduokite Kartenos bendruomenės paslaptį, kas padeda siekti tikslo ir veda į pergales?
– Ši šventė, šios varžybos mūsų rajonui yra bene didžiausias metų renginys, žmonės tam labai ruošiasi, stengiasi ir kai laimi antrą, trečią ar septintą kartą iš eilės – apima azartas ir nebesinori pasiduoti. Dalyvaujantys sportininkai aktyviai rengiasi, sportuoja, netgi gyvenantys bei dirbantys užsienyje susiplanuoja savo atostogas, kad galėtų grįžti specialiai šiai datai ir padėti savo seniūnijai. Gegužės paskutinis savaitgalis jau tampa labai gražia tradicija mums visiems susitikti, pabendrauti ir žinoma sudalyvauti varžybose tarp seniūnijų. Turime žmonių, kurie kepa šašlykus, ruošia maistą, daro dekoracijas. Tokiu būdu šis renginys suburia bendruomenę, visi nori prisidėti, prisijungti, pasidalinti idėjomis.
– Jau ne sykį teko įsitikinti, kad Kartenos bendruomenė yra tikrai stipri, – tęsiame pokalbį, – karteniškiai aktyviai pasirodė ir Gatvės muzikos dienoje, kaip manote kame ta bendruomenės stiprybė, susiklausymas bei noras visur dalyvauti?
– Mūsų sporto bendruomenė yra ta pati seniūnijos bendruomenė, – pasakoja Marius, prieš nepilnus dvejus metus aš tapau bendruomenės pirmininku, taip pat esu sporto klubo vadovas. Tad vienu šūviu tarsi du zuikiai – ir bendruomenė suburta, ir sportas.
– Ar pritariate teiginiui: stiprus vadovas – stipri bendruomenė? – klausiame pašnekovo.
– Turbūt taip, – šypteli Marius.
– Ką norėtumėte palinkėti kitoms seniūnijoms, kitų metų varžybose?
– Norėčiau palinkėti, kad neprarastų motyvacijos. Taip pat jaučiame, kad kitos komandos atvažiuoja vis geriau pasirengusios, pasiruošusios, mums svarbu ne tik varžytis, bet ir susitikti, pabendrauti. Turbūt mes vieni pirmųjų pradėjome statytis palapinę, dabar pastebiu, kad ir kitos seniūnijos atvažiuoja su savo palapinėmis, kažkas verda, kepa, vandens siūlo. Ir šis renginys tampa patrauklus ne tik varžybų dalyviams, bet ir žiūrovui, kuris atvyksta palaikyti savo komandos. Kartenos sirgaliai žino, kad gali užsukti į mūsų palapinę, pabendrauti, pasivaišinti bei išreikšti palaikymą. Taip gimsta labai gražios tradicijos. Visiems noriu palinkėti aktyvaus dalyvavimo ir paraginti žiūrovus gausiau atvykti palaikyti savo komandas, nes sirgalių palaikymas viena svarbiausių motyvacijų siekti pačio geriausio rezultato.
– Ačiū, Jums labai už pokalbį ir linkime sėkmės kitais metais Darbėnuose, – dėkojame pašnekovui, o tuos, kas nežino informuojame, kad šiose sporto varžybose seniūnijų atstovai varžėsi krepšinio, futbolo, tinklinio, svarsčio rovimo, galiūnų, smiginio, šeimų estafečių, šaškių, šaudymo, virvės traukimo rungtyse, buvo surengtos ir seniūnų trikovės varžybos. Iš viso dalyvavo daugiau nei 400 sportininkų.

 

 9,260 peržiūrų (-a)

83% LikesVS
17% Dislikes