Šią savaitę Kretingos rajono kultūros įstaigų vadovų konkursuose buvo atrinkti nauji vadovai. Komisijos, sudarytos iš nepriklausomų specialistų iš įvairių šalies kultūros įstaigų, rinko kandidatus ir patvirtino tris naujus vadovus. Kretingos rajono kultūros centro, Salantų kultūros centro ir Kretingos muziejaus vadovų pareigas užims Kristina Rimienė, Aurimas Rapalis atitinkamai.

Kristina Rimienė, kamerinio choro “Kristalė” vadovė ir Palangos kultūros ir jaunimo centro meno vadovė, tapo nauja Kretingos rajono kultūros centro vadove. Aurimas Rapalis, VšĮ “Ceklio kuršiai” direktorius ir Salantų kultūros centro renginių organizatorius, prisiims Salantų kultūros centro vadovo pareigas.

Visi šių įstaigų vadovų atrankose dalyvavę kandidatai turėjo atitikti Kultūros ministro patvirtintus reikalavimus kultūros įstaigų vadovams. Atrankos komisijos, kuriose dalyvavo nepriklausomi stebėtojai, buvo sudarytos iš patyrusių vadovų iš kitų šalies įstaigų, siekiant atrinkti labiausiai kvalifikuotus ir motyvuotus kandidatus.

Kretingos rajono kultūros centro atrankos komisiją sudarė Erika Kazlauskienė, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja, Edita Lubickaitė, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro “Agila” direktorė, bei Vaida Skuodienė, Gargždų kultūros centro direktorė. Kretingos muziejaus atrankos komisijoje dalyvavo Audronė Žigaitytė-Nekrošienė, Lietuvos muzikų sąjungos prezidentė, Vytautas Rutkauskas, Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejaus direktorius, ir Lina Motuzienė, Neringos muziejų ir VšĮ Thomo Manno kultūros centro direktorė. Salantų kultūros centro atrankos komisiją vadovavo Erika Kazlauskienė, Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja, kartu su Karolina Paškevičiene, Klaipėdos miesto savivaldybės Etnokultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrinei veiklai, ir Rūta Steponavičienė, Priekulės kultūros centro direktorė.

Atrankos procese visi kandidatai buvo tikrinami nepriklausomų stebėtojų, siekiant užtikrinti skaidrumą ir objektyvumą. Šiuo metu dar reikia gauti spec. tarnybų pažymas, o tik gavus visus reikiamus dokumentus, atrinkti kandidatai bus oficialiai paskirti į vadovų pareigas.

“Švyturio” inf.

 3,973 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes