Kartenos miestelio 770 jubiliejaus proga sutengtoje mugėje galima buvo gyvai pamatyti kaip kepama natūralaus raugo ruginė, visoje šalyje žinoma „Kartenos duona.

Edukaciją pravedė pats „Kartenos naminės duonos“ vadovas Darius Gaučius. Duonos kepėjas susirinkusiems pasakojo, kad duonos receptą perėmė iš savo mamos, o ši – iš močiutės. Tam, kad gauti kulinarinio paveldo statusą reikia, kad receptui būti ne mažiau 100 metų.

D. Gaučius šventės dalyviams pasakojo, kad tešlą užsimaišė anksti ryte. Krosniai įkaitus iki 200 laipsnių temperatūros, buvo suformuoti ir ant klevo palų padėti kepalėliai. Netrukus jie buvo pašauti į krosnį. Po geros valandos šventės dalyviai galėjo paragauti šviežios duonos.

Žiūrėkite video:

 

 1,820 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes