Asociatyvi nuotr.

Gyventojai kiekvienais metais deklaruodami pajamas gali skirti paramai dalį sumokėto gyventojų pajamų mokesčio nuo jų gaunamo darbo užmokesčio, dividendų, individualios veiklos pajamų ar pelningai parduoto turto. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenis už 2022 m., rajono mokesčių moėtojai dosniausi buvo politinėms partijoms.

VMI paskelbtas didžiausių GPM rėmėjų sąrašas, kuriame pateikiamas rėmėjų skaičius ir apskaičiuota suma už 2022 metus, kurią šie rėmėjai atidavė politinėms partijoms. Įdomu pastebėti, kad pagal šį sąrašą išsiskiria trys didžiausios GPM rėmėjos:

  1. Laisvės partija su 158 rėmėjais, kurie įnešė įspūdingą sumą – 5 451,52 eur..
  2. Žemaičių partija, turinti 108 rėmėjus, gavo 3 106,82 eur.
  3. Partija “Laisvė ir teisingumas” rėmėjų skaičius sudarė 88, o jie atidavė partijai 2 517,68 eur.

Šie skaičiai rodo, kad Laisvės partija yra labiausiai remiama politinė jėga Kretingos rajono savivaldybėje, gavusi didžiausią paramos sumą. Žemaičių partija ir Partija “Laisvė ir teisingumas” taip pat sulaukė reikšmingo finansinio palaikymo iš savo rėmėjų. Verta paminėti, kad šios partijos neatstovauja savivaldybės taryboje.

Be to, šios rėmėjų paramos sumos yra tik dalis politinių partijų finansavimo. Be GPM rėmėjų, partijos gali gauti paramą ir iš kitų šaltinių, tokiais kaip individualūs aukojimai, valstybės subsidijos arba verslo bendruomenės parama rinkimų kampanijos metu.

Ši parama leidžia politinėms partijoms vykdyti savo projektus ir programą, siekiant tobulinti vietos gyventojų gyvenimo kokybę, sprendžiant įvairias problemas ir skatinant pažangą.

„Švyturio“ informacija

 1,668 peržiūrų (-a)

0% LikesVS
100% Dislikes