Kretingos motobolo klubo žaidėjai išvyko į Vokietiją, kur dalyvavo Europos motobolo čempionų taurės 2-ajame etape.

Naujo formato tarptautiniame motobolo turnyre, kuriame varžosi šalių nacionalinių lygų nugalėtojos, kartu su Lietuvos stipriausia komanda dalyvauja ir Prancūzijos čempionai Suma Troyes bei Vokietijos MSC Puma Kuppenheim.

Pirmąjame turnyro etape, kuris vyko gegužės 13-14 dienomis Kretingoje, aikštės šeimininkai rezultatu 4-1 iškovojo pergalę prieš Suma Troyes, o prieš Puma Kuppenheim patyrė pralaimėjimą 1-5.

Antrasis turnyro etapas startavo liepos 21 d. Vokietijoje rungtynėmis tarp šeimininkų Puma Kuppenheim ir Suma Troyes. Bundeslygos čempionai nepaliko klausimų ir iškovojo pergalę rezultatu 9-0.

Liepos 22 d. antrosios etapo rungtynės tarp Kretingos motobolo klubo ir pajėgiausios Prancūzijos ekipos Suma Troyes baigėsi lygiosiomis 3-3. Atkaklioje ir permainingoje kovoje kretingiškiams 2 įvarčius pelnė Gabrielius Pazdrazdis, 1 – Lukas Šimkus.

Trečiosiose rungtynėse be poilsio kretingiškiai stojo į kovą prieš Puma Kuppenheim. Vokietijos čempionai nepaliko net teorinių šansų ir šventė pergalę rezultatu 17-1. Garbės įvartį Kretingos motobolo klubo gretose pelnė kapitonas Lukas Šimkus. Raudona kortele nubaustas Gabrielius Pazdrazdis. Šiose rungtynėse savo debiutinio šanso sulaukė jaunasis vartininkas Jokūbas Paulauskas.

Išvykoje komandai padėti negalėjo Gintas Rudys, kuris treniruočių metu patyrė kojos traumą, o taip pat ir rankos skausmus kenčiantis vartininkas Domantas Barkauskas. Tačiau mūsiškiai turėjo puikų palaikymą – stebėti rungtynių iš Kretingos atvyko klubo gerbėjai.

Finalinis taurės etapas vyks rugpjūčio 18-20 dienomis Prancūzijoje, Troyes mieste. Išvykai į finalą ruošiasi ne tik žaidėjai, tačiau ir gausus būrys Kretingos motobolo klubo fanų.

NUOTRAUKOS: RAY KUN

 4,325 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes