Kretingos rajono savivaldybė ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Kretingos filialas kviečia Kretingos rajone gyvenančius tremtinius, jų vaikus, vaikaičius ir kitus rajono gyventojus rugpjūčio 5 d. (šeštadienį) vykti į tradicinį Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių dainų ir poezijos sąskrydį „Su Lietuva širdy“, vyksiantį Ariogaloje (Raseinių r. savivaldybė).

Sąskrydis prasidės 10 val. šventine eisena į Dubysos slėnį. 10.45 val. vyks vėliavų pakėlimo ceremonija, 11 val. – šv. Mišios tremtinių, politinių kalinių, laisvės kovotojų pagerbimui. 12 val. bus įžiebtas sąskrydžio aukuras, prasidės šventės atidarymas. Sąskrydį sveikins Šakių ,,Varpo’’ mokyklos moksleiviai. 12.30 val. vyks jungtinio tremtinių choro koncertas. Po koncerto vyks šventinė popietė, kurioje gros Jungėnų kapela „Vėl gegužio žiedai“, dainuos „Žvaigždžių kvartetas“ ir Vilniaus senjorų ansamblis „Romantikai“. 16 val. bus nuleistos sąskrydžio vėliavos.

Kretingos rajono savivaldybė skirtu autobusu į sąskrydį iš Kretingos išvykstama 7.00 val. ryto, grįžtama – apie 20.30 val.

Būtina išankstinė registracija telefonu +370 698 75588 (Valerija Žalienė) arba +370 623 79791 (Eugenijus Valatka).

Sąskrydis yra puiki galimybė pagerbti tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių atminimą, sužinoti daugiau apie jų patirtį, pabendrauti su bendraminčiais ir pasilinksminti.

Kviečiame visus, kuriems neabejinga Lietuvos istorija ir kultūra, dalyvauti šiame renginyje!

 

 2,044 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes