Garsus Lietuvos dizaineris Juozas Statkevičius pareiškia savo apmaudą dėl arti jo namų planuojamų gyvenamųjų pastatų Palangoje. Jis taip pat kritikuoja miesto merą dėl šių planų ir teigia, jog šiuo metu vykstančios veiklos kenkia aplinkai.

Juozas Statkevičius jau kurį laiką jaučia nerimą dėl planuojamų gyvenamųjų pastatų šalia jo esančiose Vanagupės gatvės teritorijose, Palangoje. Dizaineris dalijasi savo susirūpinimu socialiniuose tinkluose, kuriuose netrukus bus iškirsti medžiai ir prasidės statybos. Jis su apmaudu stebi vaizdo įrašus, kuriuose matomi žemę kasantys traktoriai ir medžių kirtimo mašinos.

Tačiau ne tik planuojamų statybų faktas erzina J. Statkevičių. Jis taip pat kritikuoja Palangos merą, teigdamas, jog šis yra per daug linkęs pasinaudoti savo valdžia mieste. Dizaineris neabejoja, kad meras turėtų rūpintis ne tik miesto valdymu, bet ir gyventojų ir aplinkos gerove. J. Statkevičius netgi pateikė aiškų klausimą merui: “Gerbiamas Palangos mere, ar ilgai savivaliausite? Kiek galima kentėti šitą mero savivalę?

Dizaineris neslepia nuoskaudos ir nepasitenkinimo dėl medžių iškirtimo bei aplinkos niokojimo. Jis ragina visuomenę ir kitus miesto gyventojus atsistoti prieš planuojamus projektus, kad išsaugotų vertingą gamtą ir grožį. “Stovi didžiausi alksniai, gražiausi beržai, o toje vietoje, kur jie auga, nori pastatyti juodą, baisų namą, tikrą monstrą. O meras tai leidžia“, – pasipiktinimo pilnas J. Statkevičius teigė.

Kalbėdamas su žiniasklaida, dizaineris atskleidė, kad jo susirūpinimą sukėlė žinia apie planuojamą statybų projektą teritorijoje, kuri priklauso Juozui Rimgailai. Nors medžiai dar stovi, namo gyventojai jau dabar pradėjo kovą, kad išsaugotų šią gamtą ir neleistų pradėti statybas, kurios galėtų pakenkti miesto ekologijai ir estetikai.

Šaltinis: Delfi.lt

 6,198 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes