Naftos perdirbimo bendrovei “Orlen Lietuva” skirtas reaktorius, kurio masė siekia net 1,5 tūkstančio tonų, įstrigo nepalankiame žvyrkelyje Erlėnų miestelyje, Kretingos rajone. Tai tapo didžiausiu kroviniu, kuris kada nors buvo vežamas per šalį. Nepaprastai svarbus šiam verslui elementas tapo užstrigęs, po liūčių pažeistoje kelyje, priversdamas bendrovę ieškoti inovatyvių sprendimų ir vykdyti intensyvias operacijas norint išlaisvinti reaktorių.

Naujienų portalas “delfi.lt” pranešė, kad įvykis įvyko rugpjūčio 13-ąją, sekmadienio vakare. Būdamas kelyje, reaktorius susidūrė su liūtimi sugadintu žvyrkeliu, kuris neleido jam judėti į priekį. Saugumo sumetimais elektros tiekimas kroviniui buvo laikinai nutrauktas, kas sukėlė elektros energijos stygių dalies miestelio gyventojams.

“Orlen Lietuva” atstovė spaudai, Kristina Gendvilė, patvirtino, kad reaktorius liko užstrigęs nuo sekmadienio vakaro iki pirmadienio nakties. Po šio laiko, naudojant specialius metalinius lakštus, kroviniui buvo atkurtas normalus judėjimas. Nepaisant to, kad krovinys pasislinko kelis šimtus metrų, jo kelionė buvo nutraukta dėl iškilusio rūko, kuris pradėjo plisti. Tik po to, kai buvo užtikrintas saugus krovinio judėjimas ir elektros energijos tiekimas gyventojams, buvo galima vėl švęsti normalią kasdienybę.

Norėdama kuo mažiau trikdyti kasdieninio eismo ir vietos gyventojų, bendrovė nusprendė reaktorių gabenimui skirti naktinį laiką. Tai reiškia, kad krovinys bus judinamas tik naktimis, o naujos bandymų pradžios laikas buvo suplanuotas pirmadienio vakarui.

Krovinių gabenimas

Šaltinis: lrytas.lt

 8,501 peržiūrų (-a)

75% LikesVS
25% Dislikes