Iškilmingos šventės ceremonijos metu prisilietėme prie savo krašto puoselėjamų tradicijų ir paminėjome visai Lietuvai svarbų istorinį įvykį – Klaipėdos krašto prisijungimo prie Lietuvos šimtmetį. Nuostabus oras visiems suteikė puikią galimybę mėgautis įspūdinga šventine programa, kurią kūrė ir susirinkusiuosius žavėjo 4 renginio vedėjai, arbatinės – kavinės damos, Klaipėdos Pilies teatro artistai, Alytaus šokėjai bei žinomi atlikėjai Paulius Stalionis, “Laisva”, grupių “Dar” ir “Bernužėliai” nariai.

Šventės metu veikė bendruomenės arbatinė – kavinė, žolynų studija, Šventosios medžiotojų klubo narių kiemelio atrakcijos ir kulinarinio paveldo pristatymas, vaikus džiugino linksmosios pramogos, vyko turtinga amatininkų ir prekybininkų mugė.

Džiugu, kad šis renginys kiekvienais metais sukviečia vis daugiau lankytojų ne tik iš Laukžemės ir aplinkinių kaimų, miestų, miestelių bet ir iš tolimiausių Lietuvos bei užsienio kampelių. Norime, siekiame ir tikimės, kad atvykę į renginį žmonės pabendravo vieni su kitais, kad pajautė bendruomeniškumą, tradicijų puoselėjimą, trumpam pamiršo visus kasdieninius darbus, pasidžiaugė skriejančios vasaros grožiu bei smagiai praleido laiką.

Nuoširdžiai dėkojame visiems visiems – rėmėjams, partneriams, seniūnijos ir bendruomenės pagalbininkams, duonos kepėjai Vidai Viskontienei, žolynų studijos ir scenos dekoracijų kūrėjai Anželai Ruikienei, Palangos gėlių salonui “Ieva” ir direktorei Jolitai Rapalavičienei, Šventosios klubo medžiotojams, Vičiulių kaimo turizmo sodybos šeimininkams Audronei ir Kęstučiui Vičiuliams, ūkininkei Jurgitai Rupšienei, garso, šviesos inžinieriui Dariui Vasiliauskui ir jo komandai, renginio vedėjams Nerijui Gedminui, Monikai Mikutytei, Edgarui Šilgaliui, talkininkėms Rugilei Rimkutei ir Faustinai Eglynaitei, pasakiškiems Klaipėdos Pilies teatro artistams ir jų vadovui Alvydui Vizgirdui, šauniai Alytaus KC šokių grupei “Retro ritmu” ir meno vadovei Rūtai Graužlienei, smagią nuotaiką sukūrusiems pop muzikos atlikėjams bei visiems visiems buvusiems ir šventusiems drauge.

Šis tradicinis renginys įgyvendintas rėmėjų pagalba ir vykdant bendruomenės projektus:

„Žolinė“ – finansavo LR žemės ūkio ministerija; “Tradicijų puoselėjimas ir aplinkos gražinimas” dalinai finansavo Kretingos rajono savivaldybė ir Kretingos rajono kultūros centro Laukžemės skyriaus kultūrinės veiklos projektą „Žolinė“ – finansavo Kretingos rajono savivaldybė.

Projektų vadovė ir šventės organizatorė Aida Mikutienė

 6,188 peržiūrų (-a)

33% LikesVS
67% Dislikes