Šilčiausiomis emocijomis pripildyta koncertinė programa, per dešimtmetį kruopščiai atrinktas repertuaras, ryškiausi lietuviški hitai bei nuotaikingų autorinių dainų puokštė. Visa tai kolektyvui padeda rasti raktus į įvairaus amžiaus klausytojų širdis.
Grupė DAR – prieš du dešimtmečius populiaraus televizijos šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvių Arvydo Martinėno – Vudžio ir Algirdo Grudinskio – Grūdo produktas, prie kurio prisijungė kito anksčiau populiaraus muzikinio projekto “Mokinukės” dalyvės. Žiniasklaida šį projektą jau praminė lietuviškąja ABBA.
Spalio 28 d. grupė DAR su koncertu atvyksta ir į Kretingą. Todėl “Švyturys” kalbina vieną iš grupės lyderių Arvydą Martinėną – Vudį.
– Kodėl grupę pavadinote DAR. Kaip atsirado būtent toks pavadinimas? Ar tame slypi kokia nors gili filosofija”?
– Grupės pavadinimo idėja gimė netikėtai. Kartą mes su kolegomis važiavome į koncertinį turą ir, kadangi grupė tik kūrėsi, ieškojome jai pavadinimo. Tada į rankas pateko bilietai. Ant jo buvo serijos numeris, kuris prasidėjo raidėmis DAR. Ir aš tada pagalvojau: koks šaunus pavadinimas: paprastas, trumpas, aiškus. Ir prasmė yra, norisi DAR daugiau geros muzikos. Tada pamačiau ir pasakiau kolegoms, jog mes vadinsimės DAR. Jie sutiko.
– Švenčiate savo grupės 10-metį. Per šį laiką jūsų kolektyvo sudėtis ne kartą keitėsi? Vyrų trijo tapo mišriu kvartetu?
– Taip, mes šiemet švenčiame savo koncertinės veiklos 10 metų jubiliejų. Iš pradžių tai buvo vyriškas kolektyvas: aš, Algirdas Grudinskas – Grūdas ir Anatolijus Oleinikas. Tada sudalyvavome Eurovizijos atrankoje, užėmėme antrąją vietą, paskui apie metus laiko kartu dar pakoncertavome trise. Tada Anatolojus nusprendė grupę palikti, o mes u Grūdu pasikvietėme dvi merginas, kurios Eurovizijos atrankoje dainavo su mumis kaip back-vokalistės. Taip ir taip susiformavo mūsų ketvertukas.
Po to BTV televizijoje dalyvavome projekte “Lietuvos muzikos legendos”, kuriame dainavome legendinių atlikėjų, tokių kaip Stasys Povilaitis, „Nerija“, „Hiperbolė“, „Rondo“ šlagerius. Tokiu būdu susiformavo mūsų repertuaras. Jame turėjome daug naujai atgaivintų senų gerų šlagerių. Buvome pastebėti ir gavome daug siūlymų dalyvauti ir kituose projektuose.
– Žiniasklaida jūsų kolektyvą buvo pakrikštijusi lietuviška ABBA. Kaip ir kada tai atsitiko?
– Gal tai buvo televizijos įtaka. Pasibaigus projektui Lietuvos televizijoje, nuo to laiko mus pradėjo kviesti į koncertus būtent dėl tų dainų, kurias mes naujai atkūrėme. Tokiu būdu ir susiformavo lietuviška mini ABBA.
Taip atsitiko gal todėl, jog “Žvaigždžių kvartetas” jau buvo kaip ir pasimiršęs. Jame taip pat dainavo du vyrai ir dvi moterys. Po “Žvaigždžių kvarteto”, kurio idėjos autoriai buvo Viktoras Malinauskas ir Valdemaras Frankonis, lietuviškoje muzikos rinkoje tokio ketvertuko iš viso nebuvo, kad būtų du vaikinai ir dvi merginos. Tai mes ir užpildėme šią nišą, gal todėl mus ir praminė lietuviška ABBA.
– Gal keliais žodžiai apie jūsų naująjį grupės sąstatą. Buvo žiniasklaidoje rašyta, jog per 10 metų jūsų kolektyvo sudėtis pasikeitė 50 proc.?
– Tai jau bus antras kartas kai keičiasi mūsų merginos. Per pirmąjį pasikeitimą išėjo abi: Kristina ir Indrė, o dvi – atėjo Jovita ir Rūta. Prieš kelis metus pasikeitė dar viena atlikėja. Dabar išėjo Jovita, nes pasuko į pedagoginę veiklą. Dabar turime viejoj jos Kristiną, tačiau tai kita Kristina. Rūta liko, ji mūsų senbuvė. Jos abi – scenos partnerės nuo Mokinukių projekto, mes su Grūdu – scenos partneriai nuo “Kelio į žvagždes” projekto laikų.
– Apie Jūsų naujausią programą. Kaip ji vadinasi ir kokia tai programa?
– Dabar mūsų programa tai 10-mečio turo programa. Tai – iš esmės senų, gerų, naujai atgimusių lietuviškų šlagerių programa. Tačiau šioje programoje vis daugiau ir daugiau atliekame ir savo autorinių dainų.
– Jūsų šiandieninio grupės sąstato vizitinė kortelė, tai daina, kuri dažnai girdima ir per radijo stotis. Tai “Širdis dainuoja”. Kokias dar paminėtumėte?
– Taip, tai “Širdis dainuoja”, “Milijonas bučinių”. Iš maestro Stasio Povilaičio dainų, atliekame tris. Su maestro Stasiu labai artimai draugavome ir netgi planavome įrašyti bendrą dainą, tačiau, deja, jis iškeliavo. Maestro prieš 10 metų vykusiame BTV projekte “Lietuvos muzikos legendos” mus teigiamai įvertino, iš jo gavome aukščiausius įvertinimo balus.
– Apie jūsų koncertinį turą. Kada jis prasidėjo ir kur kita stotelė?
– Koncertnis turas, kuris vyksta šį rudenį, prasidėjo Druskininkuose. Baigsime jį taip pat Dzūkijoje, Varėnoje prieš pat Naujuosius metus. Per šį laiką vyks mūsų koncertai beveik visoje Lietuvoje. Mes pavasarį padarėme 10-mečio turo programos pirmąją dalį, aplankėme 10 miestų. Rudens ture taip pat numatyta aplankyti per 10 miestų. Spalio 28 d. atvykstame į Kretingą.
– Kas Jums kaip grupei ir kaip atlikėjams arčiau širdies. Ar miestų ir miestelių šventės, nes kretingiškiai galėjo jus pamatyti šią vasarą Senosios Įpilties Mėlynių šventėje, ar koncertai salėse?
– Tie vasaros koncertai šventėse ir vasaros renginiai labai skiriasi. Todėl, kad mes vertiname žmones, kurie ateina pas mus į koncertus. Per koncertus salėse stengiamės parodyti kiek įmanoma įdomesnę programą, kiek įmanoma geresnį koncertą. Turime savo garso ir šviesos įrangą. Patys esame suprogramavę visą koncertinį šou. Todėl pasirodome taip, kaip norime, o ne taip kaip išeina.
Kviečiu visus žiūrovus ateiti į mūsų koncertą ir palyginti, kaip mes dainuojame šventėse ir kaip mes tai darome kultūros centruose. Salėse atliekame gerokai platesnį repertuarą, kuris yra pusantros valandos trukmės. Tai – labiau subrandintas koncertas. Žinoma, smagu dalyvauti ir vasaros koncertuose, tačiau tiek apšvietimas tiek garsas būna kitoks, tenkinamės tuo, ką gali pasiūlyti švenčių organizatoriai. Kartais būna taip, jog kokybė ne nuo mūsų priklauso.
Tačiau kai atvykstame koncertuoti į kultūros centrus, visą reikalingą įrangą atsivežame patys. Kviečiame ir džiaugiamės, kad žmonės ateina. Mes su kolektyvu esame sutarę, jog neatšauksime nei vieno koncerto kultūros centruose. Koncertuojame netgi ir tada, jei salėje susirenka 50 ar 100 žmonių. Mes vis viena visada dainuosime. Mes nežiūrime į tai, ar koncertas pelningas, ar ne, mes atvykstame ir koncertuojame.
Spalio 28 d. laukiame visų Kretingos kultūros centro salėje.
– Dėkojame už pokalbį ir gerų Jums koncertų!
Kalbino Gintaras Mikšiūnas

 716 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes